in

Joe & the Juice plingade i klocka när ”snygga tjejer” kom in – Chefen: ”Det var en kul grej”

joe and the juice sexism

Juicekedjan Joe & the Juice har flera gånger kritiserats för att vara sexistiska. Nu visar det sig att de har haft en klocka i kassan som de har plingat på när en snygg tjej har kommit in. Mer

Joe & the Juice har knappast gjort sig kända för att vara en jämställd och härlig arbetsplats. Deras reklamfilmer har hånats för sin grabbighet och de har fått kritik för att de bara anställer unga killar.

Det har också uppmärksammats att de har haft skyltar som anspelat på sex i sina juicebarer, det har bland annat stått ”Put the tip in and se how it feels”, på en kopp där man kan lämna dricks.

Nu visar det sig att Joe & the Juice är precis så sexistiska som det tidigare verkat. I en av deras juicebarer i Helsingborg har killarna bakom kassan använt en plingklocka som de plingat på varje gång en snygg tjej kommit in, skriver Aftonbladet.

Försvaret: ”Motsvarar en killes busvisslande när en tjej går förbi”

En tidigare anställd på juicekedjan berättar för Aftonbladet att han jobbade på den berörda juicebaren i november. När han började där fick han plingklockan introducerad för sig – och order om att plinga på den när en snygg tjej kom in. Enligt honom ska det också ha varit sagt att man ska plinga när en ”ful” eller ”crazy” tjej kommit in, men det har tillbakavisats av platschefen.

Häromdagen skrev en vän till den tidigare anställde ett inlägg på Facebook där hen berättade om plingklockan och varnade för den. Personalen på stället fick nys om inlägget och en anställd skrev:

Han är pinsam som vill ta vidare och sätta stopp för en ”pling-klocka” som exempel motsvarar en killes busvisslande när en tjej går förbi? Väx upp människor det finns större problem i världen mer än att ingen ville plinga på er”

– Jag tycker inte att det är särskilt oskyldigt att gå runt och busvissla på tjejer på stan, säger den tidigare anställde till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad har varit i kontakt med platschefen, Lalit Liljerud, på den berörda juicebaren. Han bekräftar att plingklockan använts till att plinga på snygga tjejer.

– Vi använde den dels för att göra kunderna uppmärksamma på när maten är klar. Sedan har vi också använt den som en kul grej när en snygg tjej har gått förbi, säger Lalit Liljerud till Helsingborgs Dagblad.

elitedaily1