in

Joakim och Jonna Lundell tvingas betala miljoner efter byggtvist

Joakim och Jonna Lundell
Bildkälla: @joakimlundell på Instagram

Youtube-paret Joakim och Jonna Lundell tvingas betala miljoner efter tvist med ett byggföretag.

”Jag är mycket förvånad över domen”, skriver Joakim Lundell till Aftonbladet.
Mer

I realityserien ”Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge” har vi fått följa Youtube-paret Joakim och Jonna Lundells renovering av sin stora vita villa utanför Norrköping. Men bygget ser nu ut att bli en (ännu!) dyr(are) affär– profilerna döms nämligen till att betala 1,2 miljoner kronor till byggföretaget som gjorde renoveringen, plus 1 miljon kronor i rättegångskostnader.

Under arbetets gång uppstod nämligen en tvist mellan de båda parterna, när Youtube-profilerna började efterfråga mer än vad som fastställts i det ursprungliga avtalet. Utföranden som i sin tur adderades på fakturorna – och som fick totalsumman att växa.

Tingsrätten menar att paret borde ha förstått att många ändringar och tillägg skulle innebära att kostnaderna blev större, skriver Aftonbladet. Youtube-profilernas bolag, Jocke och Jonna AB, döms därmed till att betala 1,2 miljoner kronor till byggföretaget, samt 1 miljon i rättegångskostnader.

”Jag är mycket förvånad över domen och därför kommer vi självklart överklaga till Hovrätten och känns som en självklarhet att det kommer gå genom till den instansen och prövas där också”, skriver Joakim Lundell i ett meddelande till Aftonbladet.