in

Jimmy Durmaz skänker sin bonus till damfotboll – ”Jämställdhet är viktigt”

jimmy durmaz skänker pengar till damfotboll
Faksimil Svenska Fotbollsförbundet

”Jämställdhet är viktigt på alla plan, även inom fotbollen”, därför skänker Jimmu Durmaz sina bonusar till sveriges landslagsdamer. Mer

Att det är enorma skillnader i ekonomin mellan herr- och damfotboll är ingen nyhet. Frågan har varit flitigt diskuterad länge, och nyligen uttryckte landskapskaptenerna Andreas Granqvist och Caroline Seger sin oro kring att det går så långsamt att förändra.

– Det är ju skrämmande att ersättningen för tjejerna i EM och i VM, att det är så stor skillnad mot vad herrarna har när de tar sig till ett slutspel, sa Granqvist då i en intervju med SVT.

En som bestämt sig för att dra sitt strå till stacken ekonomiskt är landslagsstjärnan Jimmy Durmaz. I en intervju med SVT säger han att han kommer skänka all ersättning han får i samband med att herrarna spelar pågående EM-kval till damfotbollen.

– Jämställdhet är viktigt på alla plan, även inom fotbollen. Det är därför jag gör detta. Just nu vill jag dock att sakfrågan ska få uppmärksamheten som den förtjänar, därför vill jag inte ge fler kommentarer i nuläget, säger Durmaz.

Hur mycket pengar det rör sig om vill han inte uppge i nuläget.