in

Jason Derulo anklagas för sexuella trakasserier

jason derulo sexuella trakasserier
Bildkälla: Musikvideo till Glad U Came

Jason Derulo ska ha krävt sex av artisten Emaza Gibson i utbyte mot att ge henne ett skivkontrakt. Hon stämmer nu världsstjärnan. Mer

Artisten Emaza Gibson har lämnat in en stämningsansökan mot Jason Derulo om sexuella trakasserier. Hon flyttade till Los Angeles 2008 för att kunna förverkliga sin dröm om att bli artist. I augusti 2021 blev hon överlycklig när hon fick drömerbjudandet om ett skivkontrakt. Det var Jason Derulo själv som hörde av sig om ett kontrakt på skivbolaget Atlantic Records.  

Krävt sex i utbyte mot ett skivkontrakt

Den 5 oktober 2023 lämnade Emaza Gibson in en stämningsansökan till ”Los Angeles County Superior Court”, enligt NBC News. I den framgår det att Jason Derulo ska ha krävt sex av Emma Gibson. När hon nekade honom blev han kylig och erbjudandet om ett skivkontrakt drogs tillbaka. Han ska även ha försökt bjuda ut henne på middag vid flera tillfällen och försökt få henne att dricka alkohol i studion.

Emaza Gibson stämmer artisten för sexuella, emotionella och fysiskt opassande beteenden. Hon stämmer även skivbolaget för avtalsbrott.

– Jag försöker bara kämpa för det som är rätt, för det som hände mig är inte okej och jag vill inte att någon ska behöva gå igenom det jag gick igenom, säger hon till NBC News.

Derulo förnekar anklagelserna

Dagen efter stämningsansökan kom in kommenterade Jason Derulo anklagelserna i ett inlägg på Instagram.

– Jag skulle vanligtvis inte kommentera, men de här anklagelserna är helt och hållet falska och sårande. Jag är emot alla former av trakasserier och jag stöttar alla som följer sina drömmar, säger han.

– Jag har alltid strävat efter att leva mitt liv på ett positivt sätt, och det är därför som jag sitter här framför er, djupt kränkt av dessa ärekränkande påståenden.

Jason Derulo kommer till Sverige 2024

I september presenterade Jason Derulo datumen för den kommande världsturnén. Ett av stoppen är Sverige och han kommer att spela på Annexet i Stockholm i februari 2024.