in

”Jag ser bra ut i jeans”

agnesdragare
"Jag ser bra ut i jeans"

Agnes Carlsson om Melodifestivalen, kändislivet och favoritkläderna!

Mer

Idolvinnaren Agnes Carlsson är hetare än någonsin. Men singeln ”Release me” på radion och aktuell för Melodifestivalen 2009 har den musikaliska 20-åringen fullt upp. I morgon kväll signerar hon, exklusivt för Veckorevyns läsare, nya skivan på Topshop i Stockholm. Veckorevyn.com haffade henne för en kort pratstund.

agnesdragare

Agnes signerar skivor på Topshop i SOUK-gallerian i morgon.

Hej Agnes! Du är klar för melodifestivalen. Hur känns det?
– Det känns spännande! Låten är jättebra och det går att göra ett häftigt framförande av den.

Förra året blev du diskad. Blir det revanch i år?
– Det är så mycket som missuppfattats. Jag skrev en låt tillsammans med några andra, och alla tog för givet att jag skulle sjunga den. Det var inte bestämt då. Så allt var ett misstag.

Och på tal om musiktävlingar, det är ju Idolfinal på fredag. Vem ska vinna tycker du?
– Kevin och Alice är båda jätteduktiga och ganska olika, så jag tycker inte att det spelar så stor roll. Jag tror det hänger på vem som gör vinnarlåten bäst.

agnesartikel2

Agnes under Idolfinalen 2005.

Hur har livet ändrats sedan du blev känd?
– Allt har förändrats. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte sökt till Idol, om jag ens hade jobbat med musik. Det är väldigt häftigt, men jag har jobbat sedan jag var sjutton och vet ju inget annat.

Vad är det bästa med att vara känd?
– Det är mycket. Men sådana här grejer som i morgon, med Topshop. Det är jättekul. Jag har alltid älskat Topshop. Men också att jag får hålla på med det jag gillar och att jag får jobba med det. Det är jättehäftigt.

Och det sämsta?
När man har en dålig och inte vill gå ut och bli igenkänd.

agnesartikel1

Agnes är en riktig jeans-tjej.

Vad är det för skillnad på din privata stil och din stil på scen?
– Det som går hand i hand är att det är viktigt att allting ska kännas bra och sitta bra. Så fort det inte känns bra, blir jag osäker. Jag lever ut mer på scenen än på stan. Mer och mer stylar jag mig själv.

Har du någon favoritdesigner?
– Jag tycker om att plocka från många olika. Jag gillar jeans och jag kan få jeans att se bra ut. Rock & Repulic är en favorit.

Har du någon favoritväska?
– Jag tycker om så många väskor. Men jag köpte en för en och en halv vecka sedan på Second hand. Den älskar jag. Det är som att gå runt med ett smycke.

Sist av allt. Det är snart jul. Vad står överst på önskelistan?
– Mina syskon skickar runt önskelistior hela tiden, men jag kommer inte på något. Men en sak önskar jag mig, sänglakan och påslakan. Gärna vita, puffiga och gammaldags.

Ta chansen! Hör Agnes spela skivor och mingla med henne på Veckorevyns shoppingkväll i morgon!