in

”Jag är ganska bra på att kyssas”

litenhassle
"Jag är ganska bra på att kyssas"

Erik Hassle, 21, har efter genombrottet i våras satt hjärtan i brand över hela landet. VR mötte sångaren för att snacka musik, moral och hångel.
 

Mer

erikdrag

Alla vill ha en bit av killen med håret som kom från ingenstans, spelade in megahitten Hurtful och signades av ett stort skivbolag i London bara några månader senare. Men riktigt så lätt som det låter var det förstås inte för Erik Hassle. Framgångssagans första kapitel skrevs på musikgymnasiet Rytmus, där bland andra svenska musikundret Robyn gått. Där upptäcktes han av sin nuvarande manager och smyg-lanserades via MySpace och Youtube. Resten är historia.
 – Skulle jag inte sysslat med musik skulle jag vara fotbollsproffs! Förutom att vara en hejare på att sjunga och att sparka boll hävdar han dessutom att han har fler talanger. Något som kan komma väl till pass som turnerande singelkille.
 

Älskar gröt

bild 23

Erik Hassle är även aktuell med sommarturné i Sverige.

Hurtful-videon är ett inferno av kyssande. Kan du titulera dig som kysskung?
– Jag har ju ganska stor mun och mjuka läppar, så jag är ganska bra på att kyssas. Men jag var bra
före videon också!
Men är du singeltjej och ute efter att stöta på Erik Hassle i nattvimlet bör du tänka om.
– Jag är så jäkla isolerad. Jag nästan bara tränar, sover, jobbar och äter, så säkraste stället att träffa mig på är hemma hos mig. Annars är jag mycket i studion.
Har du något hälsotips?
– Gröt med mycket kanel. I vanliga fall har jag svårt för att äta frukost, men jag kan riktigt längta tills jag får äta gröt på morgonen.
Om du hittar en plånbok med 1 000 kronor, lämnar du in den?
–    Oj … Ja, det skulle jag. Inte för ett år sedan, men i dag. Man måste vara schyst. Man kan inte bara tänka på pengar.