in

Isabella om livet innan Odd: ”Jag ville sterilisera mig”

blondinbella

Isabella Löwengrip, 22, ville sterilisera sig och leva för att jobba. Tack vare fästmannen Odd har hennes liv tagit en drastisk vändning. Nu är Isabellas nästa steg att försonas med sin far och att lära sig att lita på kärleken. Och att tvätta…

Mer

Strax efter att vi slagit oss ner med varsin kaffe i matsalen plingar det på dörren. Lilla mopsen Christian blir alldeles uppspelt medan Isabella snarare blir illa till mods. Hon öppnar dörren försiktigt, det visar sig vara ett bud från ett av alla företag som skickar ”presenter” till den mäktiga bloggaren.

I vanliga fall öppnar Isabella inte dörren om hon får oväntat besök. Trots att hon bara bott i den nyinköpta lägenheten i några veckor så har det redan dykt upp skumma typer som väntar på henne i trappuppgången. När hon berättar om det avancerade larmsystemet och de Fort knox-säkra gallergrindarna som ska installeras så känns det som att vara hemma hos en Hollywoodstjärna. Isabella avslöjar att hon till och med hyr in en livvakt när hon är ute i landet och föreläser på offentliga tillställningar.
– Ja, det känns skönt att ha nån som ser efter mig. Det kommer alltid fram nån knäppis som inte förstår när det är dags att bryta och blir aggressiv. Då kan jag bara ge ett tecken till min vakt.
Men Isabella klagar inte, hon älskar sitt liv, som det senaste året har förändrats en hel del. Mycket har hon fästmannen Odd Spångberg, 24, att tacka för. Det var han som öppnade ögonen på henne. Eller snarare så var det kärleken som drog undan mattan för Isabella. Helt plötsligt hade hon inte full kontroll och dessutom var hon tvungen att släppa in en annan människa i sitt liv. På riktigt.
– Jag har nog aldrig mött en person som Odd. I mina tidigare relationer så har jag varit väldigt självständig, men Odd och jag har verkligen lutat oss mot varandra och då blir det så sårbart. Skulle det spricka nu så skulle jag verkligen bli en halv person. Odd vet ALLT om mig, vilket är jätteläskigt, men också väldigt fint, säger Isabella och ler.
I nästa stund utbrister hon:
 – Alltså, jag ville ju sterilisera mig förut! Jag gick till en klinik när jag var 19, men jag fick inte göra det för jag var för ung…
Odd däremot berättade redan på första dejten att han har velat bli pappa sen han var tolv. Deras framtidsvision var som natt och dag. Bella behövde ingen pojkvän och ville absolut inte ha barn. För henne var det självklart att vilja bli en ny Oprah Winfrey. Men Bella har tänkt om. Att leva som en ensamstående, steriliserad och stenhårt arbetande affärskvinna är inte längre något hon drömmer om.
– Nej, verkligen inte. Jag vill ha barn inom några år.
Att det tills för bara ett år sen var hennes självklara val att satsa allt på karriären tror hon beror på att hon redan som liten tvingades bli emotionellt självförsörjande. När föräldrarna inte fanns där att bolla känslor med, fanns inget utrymme för att vara liten och sårbar. Att be om stöd var förbjudet i hennes värld. Istället kämpade hon stenhårt för att bli både känslomässigt och ekonomiskt oberoende och hennes drivkraft stavades: jobb. Isabella byggde upp ett affärsimperium som andra bara fantiserar om. På gott och ont. Flera gånger har hon kollapsat av utmattning och förra året fick hon en utskällning av sin läkare för att hon återigen kört sig i botten och drabbats av magsår.
– Min läkare skrek till mig: ”Vad håller du på med, du är 21 år?!”. Och då insåg jag att jag skulle hålla mig till bloggen och mitt företag Spotlife. Samtidigt så gillar jag när det är press på mig: jag blir alldeles pirrig, det är som en sorts drog som jag vill ha.
Det låter nästan som ett knark-beteende att ständigt vara på jakt efter de där jobbkickarna?
– Mmm, det är precis det jag pratar med min terapeut om… Mina kickar har alltid handlat om jobb. Varken att resa ihop med vänner eller att bli kär har kunnat jämföras med att få nya försäljningssiffror på en bok eller att få ökad omsättning i ett företag. Men sen jag träffade Odd så har jag märkt att en hund och en pojkvän kan ge lika mycket glädje som jobb.

Psst! Läs resten av intervjun med Blondinbella i nya numret av VeckoRevyn! Där hittar du även ett inspirerande modejobb med nya succéparet Fanny Lyckman och Newkid, en snabb hårguide till Victorias secret-lockarna och en lång intervju med Danny och Gina. Det och mycket, mycket mer! Missa inte att du dessutom får en concealer på köpet!