in

Intervju med Kenza: ”Ivyrevel ska bli störst – och bäst”

kenza sexuellt övergrepp
Instagram/Kenzas

Hon driver en av Sveriges absolut största bloggar och har, vad som känns som, 100 andra projekt vid sidan av den – inte minst det egna klädföretaget Ivyrevel. VeckoRevyn har träffat Kenza Zouiten och pratat om sociala medier, framtidsvisioner – och hur hon hittar tiden för allt. Mer

Hur fördelar du din tid mellan Ivyrevel och bloggen?
– Jag skulle vilja säga 50/50, men det blir det inte riktigt. Just nu är det 80 procent Ivy och 20 procent blogg. Det tycker jag är lite tråkigt, för bloggen hamnar ofta på sidan. Men det beror på att mitt jobb på Ivyrevel inte kan vänta. Å andra sidan går det väldigt mycket i perioder. Vissa perioder är det lugnare på jobbet och då kan jag fokusera mer på bloggen. Det är väldigt kul när man kan blanda de två, vilket jag ofta kan göra. Mycket av bloggen går ju ut på outfit-bilder och så, och det kan jag ju göra med Ivyrevel. De går lite hand i hand.

Vad är roligast?
– Det är väldigt olika. Ivyrevel är så himla kul för att det fortfarande är väldigt nytt för mig och jag känner att jag utvecklas där, varje dag faktiskt. Det är en utmaning! Bloggen har jag gjort väldigt länge, och där är det lite samma sak varje dag. Det är fortfarande väldigt kul och jag får vara med om så himla mycket och se världen tack vare bloggen. Ibland måste man försöka hitta på nya saker med bloggen och med mina sociala medier som känns nya och spännande så att jag inte tröttnar. Nu har jag börjat lite med Youtube och tycker att det känns kul och spännande. Just nu har jag tröttnat lite på Instagram, men det kommer säkert tillbaka snart igen.

Ja, men sånt där brukar ju gå i perioder upplever även jag som ”vanlig användare”.

– Ja, exakt. Men när Pokémon Go lanserades spelade jag det väldigt intensivt i ungefär tre veckors tid och nu öppnar jag inte ens den appen. Jag är så trött på det, haha! Och så är det väl med många saker, om man håller på med något väldigt intensivt i en period, det är klart att man tröttnar. Det är därför det verkligen gäller för mig att hitta på nya saker med bloggen och att ta vara på det så länge det varar. Man vet ju inte hur länge det håller i sig.

Är bloggen och Ivyrevel sammankopplade? Hade den ena kunnat finnas utan den andra?
– Ja, absolut! De är inte sammankopplade mer än att bloggen fortfarande är en väldigt viktig marknadsföringskanal för Ivyrevel. Tanken och planen från första början har varit att Ivyrevel ska vara självständigt och ska kunna klara sig utan min blogg, vilket det gör. Vi har jobbat med andra ambassadörer än jag från början.

Ni hade en stora nylansering i våras. Hur har ditt arbete förändrats sedan dess?
– Jag vet inte om det har ändrats på något sätt förutom att det är mer jobb nu. Vi gör större kollektioner. Allt vi gör nu är mycket större, mycket mer, så det är klart att det blir mer jobb nu.

Vad är framtidsvisionen för Ivyrevel?

– Det är såklart att vi vill bli störst och bäst!