in

Instagrams senaste uppdatering är väldigt lik en annan populär app (och det är inte Snapchat!)

insta dragare

Instagram har lanserat ännu en nyhet, och nu blir den mer lik en annan, kär, app. Mer

Det känns som om att Instagram släpper nya funktioner varje vecka, och nu är det dags igen. Som ni säker vet har det i några månader varit möjligt för användare att spara bilder som andra användare har laddat upp. Det är ingen som kan se vilka bilder man sparat, det är bara man själv som kan se dem om när man går in på sin egen profil.

Enligt Instagram själva så har 46 procent av användarna sparat minst en bild sedan uppdateringen kom i december förra året. Jag har själv råkat spara ett antal bilder, då bookmark-ikonen är precis där man scrollar med tummen. Så frågan är hur många av de 46 procenten som är medvetna.

Med den nya uppdateringen blir det möjligt att sortera sina sparade bilder i ”kollektioner”, skriver Hellogiggles. Man kan alltså spara bilderna i olika mappar, så som smink, sport eller gulliga djur. Låter det bekant? Well, detta ses redan som Instagrams försök att konkurrera med Pinterest (ni vet så som de har försökt konkurrera ut Snapchat?)

Så här säger Instagram själva om den nya funktionen.

– Tryck och håll på bookmark-ikonen under en bild för att spara den direkt till en kollektion. Du kan skapa och namnge en ny kollektion när du sparar en bild, eller så kan du lägga till den i en kollektion du redan har. Du kan också skapa kollektioner av de bilder du redan har sparat. Tryck på plus-ikonen i övre högra hörnet, namnge din kollektion och välj vilka sparade bilder du vill lägga till i den.

De bilder man sparar på Instagram är alltid privata och det är bara man själv som kan se dem, men om Instagram fortsätter i den här takten med sina uppdateringar dröjer det nog inte länge innan man kan skapa offentliga boards också!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss