in ,

Instagrams nya funktion ”Direct” är väääldigt lik en annan älskad app

instagram direct

Instagram uppdaterar ständigt sin app med nya, roliga funktioner, men frågan är om deras nya satsning kommer löna sig. Mer

Vi är många som använder appen Messenger för att lätt chatta med familj och vänner, och det är ju hur smidigt som helst. Men nu verkar det som om vi får ett nytt alternativ att kommunicera med våra nära och kära – från Instagram. Appen jobbar nämligen på en ny app som kallas ”Direct”, där man endast kommer kunna skicka privata meddelanden. Direct är än så länge bara tillgänglig för iOS och Android, och testas just nu i Chile, Israel, Italien Portugal, Turkiet och Uruguay.

3
Bildkälla: Instagram

Tänker du precis som jag att det verkar totalt onödigt att installera en ny app som kan göra precis det man redan gör i Instagram-appen? Instagram är medvetna om det här. De förstår också att det är smidigt att ha allt i en och samma app, men de tror ändå att det finns ett bättre sätt att erbjuda privata meddelanden för sina användare.

– Vi vill att Instagram ska vara en plats för alla dina ögonblick, och att dela privata saker med dina vänner är en stor del av det. För att göra det enklare och mycket roligare för folk att kommunicera på det här sättet har vi börjat testa Direct, som framförallt är en kamera-app som automatiskt kopplas ihop med Instagram, säger en talesperson till Elite Daily.

Företaget vill fortsätta utveckla och förbättra meddelandefunktionen, men alltså göra det separerat från själva Instagram-appen som ju från början är till för att posta foton offentligt som ens följare kan se. När, och om, man installerar Direct kommer man inte längre kunna skicka meddelanden på Instagram-appen.

1
Bildkälla: Instagram

Förutom att appen verkar likna Messenger är det också en annan app den har likheter till, nämligen Snapchat. Som vi nämnde kommer Direct handla mycket om bilder. När man öppnar upp appen kommer man direkt till selfiekameran, och den nya appen har flera filter (inga av dem finns på vanliga Instagram Stories). Om du vill skicka ett meddelande utan bild swipear du ner på skärmen.

2
Bildkälla: Instagram

Och det här med att Direct är kopplad med Instagram visar sig bland annat i att genom att swipea höger i någon av de två apparna så kommer du direkt till den andra. Alltså, om du är inne i Instagram och swipear till höger kommer du till Direct – och tvärtom.

Verkar Direct bra eller vill du hellre hålla dig till bara Instagram?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss