in

Instagram lanserar ny uppdatering – tar ett viktigt steg i kampen mot psykisk ohälsa

instagram ny uppdatering

Sociala medier i all ära, men det kan göra att man mår dåligt också. Därför är Instagrams nya uppdateringar riktigt viktiga. Mer

I en bloggpost berättar nu Instagrams VD Kevin Systrom att appen lanserar flera nya uppdateringar för att göra Instagram till ett ställe där man känner sig trygg och välkomnad. Det kommer finnas ”snäll-stickers” och resurser för psykisk ohälsa, men du kommer också kunna kontrollera vem som kan kommentera dina bilder. Tidigare har man bara kunnat stänga av kommentarsfunktionen helt, skriver Hellogiggles.

Oavsett om ditt konto är privat eller publikt ska du kunna blocka hela grupper av människor eller bara ett troll eller mobbare som alltid har något negativt att säga om de bilder och videos du postar. Tidigare har man kunnat blockera ord eller fraser i engelska, men nu kan du även filtrera bort kommentarer som är skrivna på franska, tyska, arabiska och portugisiska. Fler språk kommer läggas till på listan.

Instagram
Bildkälla: Instagram

Dessutom lanserar Instagram en uppdatering som ska göra det lätt för användare att rapportera konton där det ser ut som att personen behöver hjälp, även under livevideos. Du kan rapportera ett konto anonymt. Personen kommer se ett meddelande där man erbjuder hjälp genom att prata med en vän, en hjälplinje eller få andra tips eller stöd. Systrom lovade att appen kommer ha ”team som jobbar 24 timmar om dagen, sju dagar i veckan, runt hela världen som kan hjälpa till.”

live hjälp
Bildkälla: Instagram

Detta är ett stort steg för att folk ska känna sig tryggare i appen, och vi hoppas att det gör att fler känner sig välkomna.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.