in

Instagram kommer snart börja blurra vissa foton – det här är anledningen

instagram dragare

För att alla ska kunna känna sig trygga på Instagram kommer appen nu börja blurra foton som innehåller känsligt material. Mer

Instagram har tidigare vidtagit olika åtgärder för att alla användare ska kunna känna sig trygga med appen. Nu tar de ett ytterligare steg på vägen, rapporterar Refinery29.

Instagram kommer nämligen börja blurra vissa foton som innehåller känsligt material. En av Instagrams grundare och VD, Kevin Systrom, förklarar att bilder som inte bryter mot Instagrams riktlinjer men som anmälts av en annan användare, och sedan granskats av Instagrams crew och blivit bekräftade som känsliga kommer blurras. Känsligt material kan till exempel vara grafiskt eller våldsamt material som handlar om djurplågeri eller humanitära kriser.

På bilden kommer det visas tydligt att det är känsligt material, men man kommer fortfarande kunna se fotot genom att klicka längst ner på bilden där det står ”visa fotot”.

blurr
Foto: Instagram

De som får sina foton blurrade kommer inte få någon notifikation om det, utan ser det när de går in på sin egen profil.

blurr profil
Foto: Instagram

Förhoppningsvis kommer denna uppdatering göra att folk kommer känna sig ännu tryggare med att hänga på Instagram!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss