in

Instagram kommer börja skicka ut notiser när du tar skärmdumpar på stories (RIP alla stalkers!)

istock 860209784 scaled
Moscow, RUSSIA - August 20th, 2017: Young woman holding smartphone with search page screen of Instagram application. Instagram is largest and most popular photograph social networking.

Det har länge varit känt att Instagram skickar en notis när du skärmdumpar en bild som någon skickat till dig i direktmeddelande. Men nu går Instagram steget längre och gör precis som Snapchat: skickar en notifikation till personen vars story du skärmdumpat. Du kommer alltså inte längre kunna ta dumpar hur som helst och skicka […] Mer

Det har länge varit känt att Instagram skickar en notis när du skärmdumpar en bild som någon skickat till dig i direktmeddelande. Men nu går Instagram steget längre och gör precis som Snapchat: skickar en notifikation till personen vars story du skärmdumpat.

Du kommer alltså inte längre kunna ta dumpar hur som helst och skicka runt dem i dina olika messenger-chattar. Om du mot förmodan skulle glömma att denna funktion är på g så är det ingen katastrof. Du kommer nämligen få en varning i form av en notis första gången du gör en skärmdump på någon story. Enligt tech-sajten Wabetainfo, som var först med att skriva om den nya uppdateringen, kommer Instagram skicka ut en notis där det står ”The next time you take a screenshot of a story, the person who posted it will be notified”.

Än så länge har vi inte sett något som tyder på att ändringen har börjat gälla, men det kan hända när som helst. Så var försiktiga där ute, alla stalkers!

 
1c05c8b0 8036 0133 90ca 0e17bac22e39

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss