in

Instagram har släppt en ny uppdatering – så använder du den utan att vara asjobbig

instagram album tips

Instagrams senaste uppdatering har fått många att höja på ögonbrynen, men den går att använda på ett snyggt sätt utan att det bara blir massa spam. Mer

Från och med nu kan Instagram-användare ladda upp flera bilder åt gången i en enda uppdatering. I flödet kan man alltså, hos personer som laddat upp mer än en bild, bläddra vidare till andra bilder. Det blir helt enkelt som ett album, men behövs ens den funktionen? Nja, det verkar som att många inte tycker det. Oron för spam och bilder som tappar kvalitet är stor bland användarna, och än så länge har också vi sett bevis på att den nya album-funktionen inte utnyttjas på ett jätteroligt sätt.

Men!

Det går ju såklart att använda den nya funktionen på ett sjukt snyggt och pedagogiskt sätt, och det vill vi verkligen uppmana alla att göra. Den amerikanska sajten Mashable har sammanfattat några av de användningsområdet som de tycker att den nya funktionen borde användas till och vi kan inte annat än hålla med!

Beauty-tutorials

Att visa en steg för steg guide på hur man gör en sminkning är en utmärkt grej för album-funktionen. Då kan du samla alla steg på en gång och filma så att det blir längre än bara en minut.

 

Matbilder och recept

Är du en foodie som har följare som gillar att kolla på vad du äter för mat? Grattis! Nu kan du samla alla dina matbilder i ett album en gång om dagen. Du spammar mindre, men bilderna är kvar för de som verkligen vill se. Vad gäller recept har du nu också mer utrymme att visa olika steg och hur man gör!

[adSpace placement=”auto”]

 

Bilder på dina husdjur och söta barn

Bilder på bebisar och hundvalpar kan vara underbara, men trots att många vill se dem då och då så vill inte alla att det ska dyka upp tre bilder om dagen förställandes dreggel och gos. Därför kan det vara en bra idé att ladda upp de finaste och roligaste bilderna i ett album istället och låta de som vill se mycket se ännu mer, och de som inte vill får nöja sig med en bild i flödet.

Can I interest you in a cup of iggies

Ett inlägg delat av Jenna Mourey/Marbles (@jennamarbles)


Läs fler tips här!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss