in

Instagram förbjuder filter som gör att man ser plastikopererad ut

instagram förbjuder filter

I ett försök att skapa välmående istället för att uppmana till ingrepp förbjuder nu Instagram filter som gör att användaren ser plastikopererad ut. Mer

De senaste månaderna har filter som anspelar på skönhetsingrepp och platsikkirurgi exploderat på Instagram. Nu kommer besked om att Facebook, som ju äger Instagram, vill förbjuda dessa filter. Spark AR, den tjänst som Facebook tillhandahållit för skapandet av filtrena, vill inte längre förknippas med plastikkirurgi utan istället satsa på att ta fram en policy uppmuntrar till välmående.

Hellogiggles skriver att det nya reglerna kommer riktas mot filter som skapar en illusion av plastikoperationer, exempelvis injektioner, pannlyft och näsoperationer. I nuläget är det inte bestämt vilka filter som kommer att tas bort, men det populära filtret ”plastica” och ”bad botox” ryker förmodligen. Filtret ”fix me” är redan nu borttaget. Fix me-filtret uppmanade till ”förbättringar” hos användaren, då en penna ritade på ansikte och gav förslag på skönhetsingrepp.

Inget exakt datum är än så länge bestämt för den nya policyn börjar gälla, men Spark AR skriver i ett inlägg på Facebook att de kommer gå ut med information så fort de vet något mer.