in

Inredningsstylisten Rebecca Fredriksson: ”Så får du ditt hem att kännas nytt”

inredningsstylist rebecca fredriksson

Bloggaren och inredningsstylisten Rebecca Fredrikssonbjuder in oss hem till sig! I en 2,5:a i Sundbyberg möts vi av gråa färgtoner och naturliga materialval. Mer

I ett lägenhetshus från 1920-talet i Sundbyberg bor bloggaren och inredningsstylisten Rebecca Fredriksson, 27 år, tillsammans med sin kille Henrik. De har bott här i 1,5 år. Det här är deras första bostadsrätt, en 2,5:a på 73 kvadratmeter.

Vad var det som gjorde att du föll för den här lägenheten?

– Det var golven, takhöjden och att den är från 20-talet. Lägenheten har mycket karaktär.

Jag skulle säga att min inredningsstil är väldigt skandinavisk

Inredningsstylist
Takhöjden och golven var något som Rebecca och hennes kille föll för när de köpte lägenheten

Sedan Rebecca och hennes partner flyttade in har de gjort om en hel del. Nyligen målade de om i vardagsrummet, till grått. Precis när de flyttade in målade de om i sovrummet och byggde en egen garderob.

– Resultatet blev så snyggt och precis så som vi tänkt! Men det vi gjort om mest är vårt kök, där behöll vi nästan alla skåp men flyttade dom litegrann. Sen så satte vi dit ny ugn och spis, nytt kakel, nya knoppar och en ny bänkskiva i betong som vi också gjort själva. Vi gjorde om köket för att få vår egen känsla och stil på det. Vi älskar det industriella och lite mer ruffa när det kommer till inredning.

img 7792
Bänkskivan i betong har Rebecca och hennes kille gjort själva.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

– Jag skulle säga att min inredningsstil är väldigt skandinavisk, då jag älskar material och färger som grått, vitt, svart, trä och natur. Jag skulle också säga att vi har en modern och industriell stil.

Vad är det dyraste köpet i lägenheten? 
– Det dyraste i vårt hem måste nog vara CH24 Y-stolen från Carl Hansen & son som kostar närmare 7.000 kronor, den är himla fin!

Vilket är ditt favoritrum? 
– Åh vad svårt? Men måste jag säga ett rum så blir det nog vardagsrummet, samtidigt som jag verkligen gillar vårt sovrum också.

Rebecca Fredriksson
”Jag älskar material och färger som grått, vitt, svart, trä och natur.”

Gör du ofta om hemma? 
– Haha, OM jag gör! Frågar du min kille, så gör jag nog om lite för ofta. Men jag tröttnar så lätt och älskar att förnya och piffa hemma. Ibland behövs det så lite för att göra en så stor skillnad. Det går också väldigt fort när jag väl har kommit på något. Till exempel när vi skulle måla om i vårt vardagsrum. Det kom jag på en lördag klockan 16, och klockan 21 skulle vi på bio, haha. Det är så typiskt mig, vill jag något så ser jag till att det sker.

Inredning har alltid varit ett stort intresse hos Rebecca. Men sedan drygt ett år är det även hennes jobb, då hon jobbar som inredningsstylist. Att hon började jobba som stylist var lite av en slump. Hon hade nyligen sagt upp sig från jobbet som social media manager, när en kompis skulle flytta. Rebecca, som hade dagarna fria, föreslog att hon kunde hjälpa till inför visningen.

Hon gick all in, och rensade ut hela vännens lya och stylade det med nya grejer som soffa, bord, stolar, tavlor, blommor, växter och andra passande inredningsdetaljer. Mäklaren som sålde bostaden blev så impad av Rebeccas styling att han frågade om han skulle kunna anlita henne till kommande objekt. Absolut, sa Rebecca, och slängde sig in i inredningsbranschen utan att blinka. Mäklaren visade sig vara framgångsrik, och stylingen blev snart ett heltidsjobb.

– Jag älskar mitt jobb för det är så pass kreativt, vilket är det bästa jag vet! Det är så roligt att piffa, fixa och dona. Framför allt gillar jag att trolla med ett ganska tråkigt och opersonligt hem, och få det att kännas helt nytt och inbjudande. Bästa känslan!

Inredningstips
”Under 2017 låg mycket fokus på grönt och stora växter. Under 2018 tror jag att det gröna kommer ersättas av torkade blommor, kvistar, strån och fjädrar. Det är ju så fint, så inget mig emot!”

Om man känner sig lite lost när det kommer till inredning, har du några tips på hur man kan hitta sin inredningsstil? 

– Jag tror det handlar mycket om att gå till sig själv! Du kan få fram din stil genom att tänka på ditt yrke, dina intressen, vad du gillar att göra på fritiden eller kanske till och med inspireras av din klädstil för att hitta vad du gillar. Mitt bästa tips är att ta det lugnt. Att inreda ett hem ska ta tid! Börja med något du gillar och låt det andra växa fram med tiden.

En så enkel grej som att möblera om kan göra väldigt mycket för känslan!

Rebecca tipsar vidare om att inreda ett rum i taget, och om inredningen inte känns självklar kan du utgå ifrån en möbel eller detalj. I hennes eget vardagsrum har de till exempel en stor grön soffa, som tar mycket fokus. När hon inredde det rummet utgick hon från soffan och anpassade den övriga inredningen efter den.

– Jag tycker också man ska testa sig fram när det gäller inredning. Och komma ihåg att det inte finns några rätt eller fel. Det viktiga är att du skapar din personliga inredning med det du gillar och inte enbart följer en trend bara för att det är trendigt nu. Läs mycket inredningstidningar, besök inredningsbutiker och sök en massa inspo på Pinterest så lovar jag att du kommer finna massor inspiration till att veta vad du gillar och inte gillar. Har du jättesvårt att få ihop det, kan du även anlita en inredare så att du får den hjälp du behöver!

3e9a745e 8a4c 45e5 a3c5 c15cb8b15b15 1

Till sist, har du något enkelt inredningsknep för att få sitt hem att kännas nytt och härligt? 

– En så enkel grej som att möblera om kan göra väldigt mycket för känslan! Testa att sätta soffan på ett annat ställe eller att vända på bordet? Om du vill förändra mer kanske du kan testa att byta kuddfodral till en ny färg, eller varför inte måla om i ett rum? Det är så enkelt och gör otroligt mycket!

TRE INREDNINGSTRENDER 2018, ENLIGT REBECCA:

➊ SVART ÄR DET NYA
”Vi kommer få se väldigt mycket svart i år. Flera gamla klassiker kommer göras om i svart. Vi har redan sett den populära vasen Dagg från Svenskt tenn i svart och likaså vasen Pallo från Skrufs glasbruk.”

➋ SILVER
”Efter många år med mässing så är det nu silver som kommer och får ta plats. Många byter nu ut mässings- mot silverdetaljer. Mycket blanka ytor tar plats och vi kommer även få se mycket i spegel. Jag tillverkade själv precis en spegelbox, som det finns en DIY-guide till i min blogg. Räkna med mycket silver och blankt framöver!”

➌ ROTTING
”Redan förra året började vi se mer rotting och trämaterial, och det tror jag verkligen är något vi kommer att få se mycket mer utav!”

REBECCA FREDRIKSSON 
ÅLDER: 27 år.
GÖR: Bloggar på Rebfre.se och arbetar som inredningsstylist. BOR: I Sundbyberg tillsammans med sin kille Henrik i en bostadsrätt från 1920-talet i Sundbyberg, som har 2,5 rum fördelade på 73 kvadratmeter.
INSTAGRAM: @rebfre och @homebyrebfre.

Foto: Rebecca Fredriksson & Gina Mannberg

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!