in

Blondinbella: ”Ibland spyr jag på allt ytligt”

Vi lärde känna henne som Blondinbella, den smarta karriärstjejen med sveriges största blogg. Men vem är egentligen Isabella Löwengrip – Tjejen bakom den perfekta fasaden? VeckoRevyn snackade familj, relationer och tårar med Sveriges mest kända 18-åring.

Mer

blondinbelladrag

Hon har nyss klivit in i fotostudion, hälsat glatt på alla och sitter nu med spolar i sitt långa blonda hår framför ett sminkbord och tittar på sig själv i spegeln. Spegel-bilden visar Sveriges mest framgångsrika bloggare – Isabella Löwengrip – kanske mer känd som Blondinbella. På kort tid har Isabella blivit en del av mediacirkusen, men även en förebild bland unga kvinnor.
– Jag tycker att det är jätteballt! Jag hade gärna haft mig själv som förebild när jag var yngre. Jag tycker att jag är en cool och stark tjej, svarar hon självsäkert.

Så vad är då hemligheten till succén Blondinbella?
– Det folk vet om mig är saker jag är stolt över. Jag är noggrann med vad jag visar. Allt är genomtänkt, förklarar Isabella bestämt. Jag skulle aldrig blogga om sex. Det är för nära privatlivet. Jag skulle heller aldrig uppmana mina läsare till något farligt som en galen diet eller alkohol. Jag lever inte perfekt själv men i bloggen vill jag presentera en sund Bella eftersom jag vet att så många läser och påverkas, säger hon.

”Jag drömmer om att bli nöjd”

Vill du aldrig bara släppa loss totalt och göra något galet?
– Nej. Eller, jag skulle inte kunna gå ut och festa onsdag till lördag och dansa på bord för då skulle jag få ett rykte direkt. Det kan ibland kännas frustrerande att jag måste vara kontrollerad men samtidigt så har jag inget större intresse av att festa.

Kändisskap, två egna företag, en klädkollektion, massor av pengar, lyckligt förhållande … Du verkar ha allt. Finns det något du drömmer om?

– Jag drömmer om att bli nöjd. Jag vill lära känna mig själv bättre så jag kan hitta lugnet i livet. I dag är jag väldigt känslosam och gråter lätt och ofta, som när någon har en sur ton. Jag gråter inte när jag får kritik utan snarare när jag märker min egen press på mig själv.

Du verkar alltid självsäker i intervjuer. Finns det verkligen inget som oroar dig?
– Självklart finns det det. Som att jag någon gång ska bli så nedtryckt att min självkänsla försvinner och jag tappar mina mål och drömmar.

Isabella bor ihop med pojkvännen Nils Grundberg. Hon har aldrig gillat att bo själv men flyttade hemifrån redan som 16-åring.

– Då flyttade jag och en kompis till en tvåa på Kungsholmen. Vi bodde där i ett halvår och hade jättekul. Vi hade fester och det låg jämt kläder och skor över hela lägenheten. Tyvärr gick vi inte så bra ihop och så småningom flyttade jag hem igen. Men då träffade jag Nils och vi flyttade ihop när vi hade varit tillsammans i tre månader …

1bellaartikel

En glad Isabella Löwengrip får priset Årets Bloggbusiness av Ebba Von Sydow på Veckorevyn Blog Awards 2008.

Hur var din relation med dina föräldrar när du växte upp?
– Jag är ett skilsmässobarn och bodde hos mamma till jag var 12 år. Där var det väldigt familjärt och ”laga mat-mysigt”. Efter det bodde jag hos pappa. Hos honom var det tuffare och jag tvingades bli mer självständig. Han jobbade mycket och la ofta pengar på bordet och sa ”Köp vad du vill äta”. Jag hade inga direkta regler utan fick komma hem när jag ville. Men jag var ansvarsfull ändå och gick hem när mina kompisar gick hem.

”Jag har gett pappa aktier”

– Min pappa är ju bara 20 år äldre än jag så han är mer som en kompis än en pappa. Uppväxten med honom har nog gjort mig lite tuff och pojkig. Mamma har alltid sagt ”Du kan göra vad du vill” medan pappa i stället har sagt ”Lite bättre kan du”, och det är nog det som gjort mig så otroligt driven. De lärde mig att man är sin egen lyckas smed, och det stämmer bra in på mig. Jag har aldrig fått något gratis, utan började jobba när jag var 14.

Din pappa har i medierna beskrivits som pengahungrig, att han vill tjäna pengar på dig. Hur känner du när du läser sånt?
– Jag vet ju vad som är sant och vad som är falskt. Tidningar har jämfört honom med Britney Spears mamma! Men om inte han, som är jurist, hade funnits vid min sida så hade jag blivit grundlurad av väldigt många företag. Min pappa har inte tjänat några pengar alls på att hjälpa mig. Men jag har gett honom några aktier som tack.

1bellaartikel3

Blondinbella har blivit en flitig minglare på kändisfester.

Du och Nils har varit tillsammans i ett år och du har sagt att du vill leva resten av ditt liv med honom. Men du är bara 18 år. Vill du inte vara singel också?
– Jag har haft singelperioder tidigare men singellivet passar inte mig. Jag hade varit jätteolycklig om jag varit singel med all kritik och allt ytligt. Det är skönt att veta att jag har någon som är min andra hälft och som verkligen bryr sig om mig.

”Vi är båda svartsjuka”

Du måste ju vara ett hett byte bland många killar …
– Jo, min facebooksida är som en dejtingsida, ha ha! Jag får mellan fem och tio mejl varje dag från killar som säger att de sett mig på tv eller i bloggen. Men jag skulle aldrig bli intresserad av någon som skrev till mig av den anledningen.

Blir Nils aldrig svartsjuk?
– Vi är båda svartsjuka. Det var till exempel tufft i början när jag var med i ”Let’s dance”. Jag skulle ju träna massor med dansaren. Efter första programmet var Nils jätteledsen och det var väldigt jobbigt. Men sedan blev det mycket bättre och han förstod att det inte fanns någon anledning att vara svartsjuk.

Har ni haft några större kriser?
– I början tyckte han det var jobbigt att jag var en offentlig person, men då sa jag att jag valde bloggen före honom. I dag hade jag nog sagt tvärtom …

Det är nog inte många som missade att Isabella i höstas gick in i väggen och slutade blogga för en kort period.
– Det började med övergreppet i Italien förra sommaren och sedan började jag trean på gymnasiet, samtidigt som jag hade otroligt mycket jobb med bloggen och olika tv-satsningar.

”Jag bara grät, grät och grät”

Isabella arbetade 12 timmar om dagen, hade minst fem aktiviteter per dag och började  märka att hon inte hann med skolan.
– Det var superjobbigt eftersom jag alltid varit väldigt duktig i skolan. Jag märkte även att jag alltid valde jobb framför att träffa mina vänner och min familj. Efter ett tag var allting ångestladdat. En dag kunde jag helt enkelt inte kliva upp ur sängen utan bara grät och grät och grät. Jag var övertygad om att jag skulle dö.

Pojkvännen Nils ringde då psykakuten dit de åkte in så att Isabella fick träffa en läkare.
– Han hade hört talas om mig och förstod direkt att jag var på väg att bli utbränd. Han sa att jag var tvungen att ta hand om mig själv och tvångssjukskrev mig en månad. Jag visste inte alls hur jag skulle skriva om det i bloggen. Jag var ju den perfekta tjejen som alltid klarade allt. Och nu var det jag som hamnade på psykakuten. Jag skämdes för mina läsare och slutade blogga i några veckor. I stället låg jag hemma i sängen och varje morgon när jag vaknade tänkte jag ”Vad vill jag göra i dag?”. Ofta låg jag bara kvar i sängen eller kanske tog en promenad. Det var för mig det bästa sättet att hitta tillbaka.

Efter fyra veckor började Isabella hitta glädjen igen. Hon går nu i terapi och mår mycket bättre, men vissa dagar är fortfarande svåra.
– De dagarna kommer jag inte ens upp ur sängen. Det kan vara någon liten grej som utlöser det. Som att jag inte orkar sminka mig eller laga frukost. Just då känns det lika jobbigt som att springa ett maratonlopp.

1bellaartikel2

Isabella Löwengrip ler vant åt fotograferna på röda mattan.

Isabella skriver i bloggen om både ytliga ämnen som smink och shopping, men vågar även ta upp allvarliga debattämnen som ätstörningar och övergrepp mot kvinnor. Hennes åsikter har skapat bråk inom bloggvärlden och Isabella är märkbart provcerad av vissa andra bloggare.
Katrin Zytomierska, Carolina Gynning och Alex Schulman är några av de som provocerar mig. Jag är så trött på att man måste vara elak för att vara rolig. Tjejerna ska ju vara starka förebilder men i stället vikthetsar de och skriver om sina demoner och hjärnspöken. Jag tycker att man måste ta hänsyn till att man är en förebild och akta sig för att  avslöja alltför privata saker om sig själv.

”Ibland spyr jag på allt det ytliga som Blondinbella älskar”

Isabella har tidigare förklarat att hon skriver som två olika karaktärer. Bloggerskan Blondinbella och privatpersonen Isabella.
– Den stora skillnaden mellan Blondinbella och Isabella är att jag som Isabella även har vardagslivet med städning, tvätt och bråk med pojkvännen. Blondinbella är mitt alterego som lever det där glammiga livet där allt är perfekt och väldigt ytligt. Men nu när jag börjar bli äldre känner jag att jag oftare vill ta upp allvarliga diskussoner. Ibland spyr jag på allt det ytliga som Blondinbella älskar.

Med ditt tajta schema, funderar du aldrig på att sluta blogga?
– Bloggen är fortfarande väldigt viktig. Den är min hobby, mitt jobb och en del av mig. Jag vet faktiskt inte vem jag skulle vara utan bloggen. Det är en läskig känsla eftersom det gör att jag inte vill släppa taget om den.