in

Hurra! Nu förbjuder Norge att minkar och rävar ska födas upp för sin päls

norge forbjud palsdjursfarmning

Nu har Norges regering meddelat att pälsdjursfarmning ska förbjudas i landet. Mer

Efter 30 års kamp av djurorganisationer och djurvänner i Norge har den norska regeringen nu meddelat att pälsdjursfarmning i Norge ska förbjudas. Till år 2025 ska de sista farmerna vara avvecklade.

I Norge finns idag drygt 300 pälsdjursfarmer. Det är 4-5 gånger så många som antalet farmer i Sverige. Farmerna i Norge föder upp och dödar 700 000 minkar och 110 000 rävar för sin päls varje år.

– Norge sällar sig med beskedet till den växande skaran av länder i Europa som avvecklar pälsdjursuppfödning. Under 2017 har också Tjeckien och Tyskland fattat beslut om stänga ner pälsdjursfarmerna, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt på deras hemsida.

Björkbom säger även att Norges beslut om förbud mot pälsfarmning sätter ett gott exempel för Sverige.

– Vi välkomnar den svenska regeringens förslag om att utreda hur välfärden ser ut för minkarna på Sveriges pälsdjursfarmer, men vi ser idag att Norge visar att ett förbud mot pälsdjursfarmning är möjligt. Det här är en fantastisk nyhet, inte minst för alla de djur som nu slipper födas upp och dödas för sin päls i Norge, men också för att det sätter ett gott exempel för Sverige och den kommande svenska utredningen, säger Björkbom.

Nu hoppas vi att fler länder, däribland Sverige, tar efter!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss