in

Hur gamla är skådespelarna i Skam? Vi har svaret!

så gamla är skådespelarna i skam

Hur gammal är William i Skam? Eller, ålder på Jonas? Ja, vi har alla varit där och googlat våra favoriter. Läs mer om skådespelarna i Skam här. Mer

När castingen av killar till Skam säsong 3 började fick NRK in över 2000 ansökningar på 24 timmar. Trots alla som provspelade har de verkligen gjort ett grymt jobb med att hitta rätt skådespelare. För visst har vi alla hittat någon gutt eller jente som vi mer än gärna skulle hooka med?

Se trailern till Skam säsong 4 här!

Eva Kviig Mohn: Lisa Teige,18 år

Lisa är dansare och flyttade från Bergen till Oslo när hon var 16 år. Där bor hon i dag och går på en danslinje.

Ett foto publicerat av E V A (@evamohn2)

Läs även: Här är de nya Skam-tröjorna med våra norska favoritord (serr, du måste ha en!)

Noora Amalie Sætre: Josefine Frida Pettersen, 20 år

När Josefine var med i Skavlan i höstas berättade hon att det hade kommit fram en vakt när hon var ute en kväll i Norge. Han hade bett henne lämna klubben eftersom hon var minderårig. Vakten hade fått tips från flera av de andra gästerna att hon hade falskleg och egentligen hette Noora.

Vill du se mer av Josefine kan du titta på den norska tv-serien Neste sommer som hon först blev känd genom.

Sana Bakkoush: Iman Meskini, 19 år

Iman studerer arabiska och Mellanösternstudier på Universitetet i Oslo. Hennes mamma är från Norge och hennes pappa från Tunisien. Sana spelar huvudrollen i säsong 4 som är den sista säsongen. Den har premiär den 10 april.

Vilde Lien Hellerud: Ulrikke Falch, 20 år

Ulrikke kommer från Oslo men bor i Trondheim. När hon var yngre hade hon precis som sin rollkaraktär Vilde problem med ätstörningar. Hon skrev själv om sin historia i Aftonposten tidigare i år.

[adSpace placement=”manual”]

Chris Berg: Ina Svenningdal, 20 år

Ina hade som barn en roll i tv-serien Svingen som också sändes på NRK. Då cyklade hon runt så här:

Hur gamla är skådespelarna i Skam? Så som Jonas och William.

Nu går hon på teaterhögskolan i Oslo och kom in där tidigare i år, samtidigt som Carl Martin Egesbø som spelar Eskild i Skam.

Jonas Noah Vasquez: Marlon Langeland, 17 år

Marlon gjorde skådespelardebut tidigt i programmet ”Barnas Superjul” och har delat med sig av en bild från den tiden på sin Instagram:

 

Men vi känner mer igen honom som den här skejtande sötnosen:

Ett foto publicerat av @jonas9000

William Magnusson: Thomas Hayes, 19 år

Efter säsong ett och två av Skam var det dags för Thomas att på riktigt gå in i ”russetiden”. Men det blev inte riktigt som han tänkt sig. Han var nämligen tvungen att ha en egen vakt på ”russeträffarna” för att hålla fansen borta.

Isak Valtersen: Tarjei Sandvik Moe, 17 år

Tarjei har flera saker gemensamt med Isak i verkligheten. Han är nämligen 17 år och går andra året på exakt samma gymnasium, Hartvig Nissens skole, som serien är inspelad på.

Even Bech Næsheim: Henrik Holm, 21 år

Henrik kom in i säsong tre och krossade många hjärtan. Men det var inte första gången han var med i en tv-serie. Han spelade också i miniserien Halvbroren som sändes på NRK.

[adSpace placement=”manual”]

Christoffer Schistad: Herman Tømmeraas, 19 år

Herman som spelar Penetrator-Chris är nog den av de manliga skådespelarna från Skam som är mest aktiv på sociala medier. Vill du se fler bilder på honom finns det cirka hundra posebilder i svartvitt att ta del av på hans Instagram. Har du inte tröttnat då så finns han på Snapchat och Twitter också.

Eskild Tryggvason: Carl Martin Egesbø, 20 år

Våren 2016 sökte Carl Martin in på teaterhögskolan i Oslo, alltså efter att han spelat Eskild i Skam. Och han kom in!

Nikolai Magnusson: Fredrik Vildgren, 20 år

Fredrik kan både spela piano och sjunga och verkar minst tusen gånger trevligare i verkligheten än den drittsekken han är tvungen att spela i Skam.

Linn Larsen Hansen: Rakel Øfsti Nesje, 20 år

När inte Rakel är Linn som delar lägenhet med Noora och Eskild i Skam, är hon dansare. I höstas hade hon premiär för en dansföreställning som handlade om ätstörningar. Något som hon själv haft problem med i tonåren.

Ett foto publicerat av Rakel (@rakelnesje)

Mahdi Disi: Sacha Kleber Nyiligira, 19 år

När Sascha dök upp i Skam var det inte första gången han syntes i tv. Han gjorde som barn skådespelardebut i filmen Keeper’n til liverpool.

Ett foto publicerat av @jonas9000

Magnus Fossbaken: David Sjøholt, 17 år

Kompisen David är i verkligheten bra vän med både Tarjei som spelar Isak och Marlon som spelar Jonas. De syns ofta på bilder tillsammans på deras egna Instagram-konton.

Elias: Elias Selhi, 17 år

Elias heter Elias även på riktigt och är kompis med både Marlon som spelar Jonas och Tarjei som spelar Isak.

Emma W. Larzen: Ruby Dagnall, 16 år

Emma är Norges mest hypade unga skådespelerska just nu. Förutom sin roll i Skam har hon huvudrollen i den nya filmen Rosemari. Hennes utseende har kopplats samman med Ruby Rose.

Missa inte våra Skam quiz:

skam quiz

skam-fan
Klicka på bilden för att komma till quizet!