in

Bloggskola del 5 – presenter och erbjudanden

I bloggskolan får du tips och tricks från några av sveriges största bloggare. Femte avsnittet – så hanterar du presenter och erbjudanden.

Mer

Bloggexpert: Sandra ”Nio till Fem” Beijer
Namn: Sandra Beijer
Ålder:
26
Blogg:
Nio till Fem, rodeo.net/niotillfem

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga under 2005. Hade tråkigt på mitt sommarjobb och så blev det bara så. En liten blogg att skriva av sig på.

Hur länge har du drivit din nuvarande blogg?
I 5 år. Bloggen har flyttat till många olika platser, men nu ligger jag på Rodeo och trivs.
  

Så hanterar du presenter och erbjudanden

 

Att testa är okej
Att konsumenttesta olika produkter är helt okej att göra bloggen. Se bara till att vara ärlig i dina omdömmen. Har du fått en produkt som du testat, men inte gillar så skriv det. Läsarna uppskattar din ärlighet, bloggen får större trovärdighet och företagen kommer inte att sluta skicka produkter, vi lovar!

Lova aldrig reklam
Lova aldrig att du ska göra reklam för en viss produkt i utbyte mot att du får behålla den. Detta räknas som produktplacering. Bloggexperten Sandra Beijer menar att ingen gillar en ren reklamblogg.
– Jag tackar i princip alltid nej till erbjudanden som jag ska skriva om i bloggen. Både jag och mina läsare klarar sig nog utan de där extra rakhyvlarna, tampongerna eller solglasögonen.

Kontrollera avtal vid samarbeten
Stora bloggar är hett villebråd hos många företag och då och då görs samarbeten mellan företag och bloggare. Blir du kontaktad av ett företag är det viktigt att du får se och skriva under tydliga konrakt på vad som förväntas av dig. Lova inte för mycket! Se till att du kan stå för företagets produkter eller tjänster och se självklart till att samarbetet gynnar även dig. Du ger ju företaget reklam!