in

Bloggskola del 2 – så får du mycket läsare

I bloggskolan får du tips och tricks från några av sveriges största bloggare. Andra avsnittet – så får du mycket läsare!

Mer

Bloggexperten: Linda ”Lily” Blom
Namn
: Linda Blom
Ålder
: 22 år
Blogg:
Lily-bloggen (f.d. Lindas Lya), http://lindablom.se/

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har alltid, sedan jag var liten, älskat att skriva. Det har varit alltifrån dagboksskrivande till små noveller. När jag blev tonåring var det ”dagboksskrivande” på sajten Lunarstorm som gällde. Därför föll det sig ganska naturligt att starta en egen blogg.

Hur länge har du bloggat?
Länge, säkert 5-6 år.

Tips på hur du får fler läsare till bloggen

 

Ge din blogg en snygg layout
– En snygg design är A och O, det är det första du ser när du klickar in på bloggen. Många och fina bilder fångar uppmärksamhet, förklarar bloggexperten Linda Blom.

Uppdatera ofta…
Se till att din blogg uppdateras flera gånger dagligen så att läsarna blir sugna på att klicka in på bloggen flera gånger om dagen.

…men var noga med att inläggen håller kvalitét!
Linda Blom poängterar att det är viktigt med genomtänkta blogginlägg – läsarna måste få något tillbaka för besöket.

Tagga och kategorisera
Se till att tagga upp din blogg så att sökmotorerna hittar just din blogg om någon söker på ämnet du skriver om.

Registrera
Tala om att du finns genom att registrera din blogg på olika bloggtopplistor som bloggtoppen och bloggportalen. 

Marknadsför din blogg
Ett enkelt och effektivt sätt att marknadsföra sin blogg på är att kommentera andra bloggar. Tråkiga spamkommentarer som ”Läs min blogg” är bannlysta i bloggvärlden, så läs igenom varje inläggen noga och lämna en kommentar som visar intresse.
– Tro mig, det är många som inte bara läser inläggen utan även tillhörande kommentarer. Det är en extremt bra möjlighet för dig att synas, säger Linda Blom.

Utnyttja fler kanaler
Sprid din blogg via sociala medier. Kommentera i andra artiklar och utnyttja Facebook och Twitter för att sprida dina inlägg. Samarbeta med andra bloggare. Bjussa på en länk och få en länk och ett gäng nya besökare tillbaka.