in

12 hotell du bara måste besöka i Skåne i sommar

Skane 1
Bildkälla: Unsplash

Sugen på att spendera semestermånaderna i Skåne? Här hittar du 12 hotell som passar till sommarens alla aktiviteter! Mer

koplankar 1024x37 1

Skåne är det perfekta semestermålet för sommaren. Speciellt om man vill växla mellan landsbygdens lugn och stadsmiljöns puls. Det finns otaliga charmiga och grönskande platser att utforska i landets sydligaste del. Därför har vi skapat en guide med tolv hotell i Skåne, som du borde besöka under sommarmånaderna!

I denna artikeln hittar du:

  • Mysiga hotell vid havet
  • Annorlunda hotell i Skåne
  • Romantiska hotell i Skåne
  • Hotell på Österlen

Mysiga hotell vid havet

Grand hotell Mölle

Grand hotel Mölle är ett historiskt hoteel som ligger i en bergsluttning i Mölles centrum. Alla rum har trägolv och eget badrum med dusch, vissa rum har dessutom balkong med utsikt över staden eller Kattegatt. Här hittar du mer information om hotellet.

Hotell Mossbylund

På Skånes Sydkust hittar du Hotell Mossbylund. Med 40 minuter till Malmö och Lund och bara 15 minuter till Ystad, hittar du detta havsnära spahotellet med möjlighet till både avkoppling, träning och konferens. Här kan du läsa mer om hotellet.

Smygehus Havsbad

I Smygehuk hittar du Sveriges sydligaste hotell. Smygehuks Havsbad ligger precis vid havet och har en relaxavdelning med bastu, gym samt inomhus- och utomhuspool. Här hittar du mer information om hotellet.

Annorlunda hotell i Skåne

MJ’S Hotel

MJ’s ligger centralt i Malmö och är populärt för sin annorlunda inredning. Frukosten serveras i MJ’s mysiga frukostträdgård. På kvällen kan även njuta av en drink i baren, det finns dessutom gott om restauranger i kvarteren runt hotellet. Här kan du läsa mer om hotellet.

Grand Circus Hotel – perfekt för barnfamiljer

Grand Cirkus är en av de mest annorlunda hotellen du kan hitta. Perfekt för sommarmånaderna. Hotellet består av olika cirkusvagnar, med olika teman som man kan bo i. Här kan du få mer information om hotellet.

Romantiska hotell i Skåne

Grand Hotel Lund

Grand hotell ligger i en charmig 1800-tals byggnad byggd i sandsten med endast 2 minuters promenad från centralstationen i Lund. Badrockar, lyxiga sängar och gratis skoputs ingår i varje rum. I hotellets resturang serveras svenska rätter gjorda på ekologiska, lokalt inköpta ingredienser. Det finns även en bar, biljardrum och cigarrlounge. Här kan du läsa mer om hotellet.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad ligger precis vid havet i Ystad, Skåne. Hotellet är ett av landets bästa spahotell där du kan njuta av uppvärmda pooler, jacuzzi, kallbad, bastu, öppna brasor eller sköna strandpromenader tillsammans i solnedgången. Under sommaren annordnas dessutom olika event med underhållning med livemusik, Dj och standup. Samt olika träningsevent. Här hittar du mer information om hotellet.

The Lodge

The Lodge ligger utanför mitt i skogen i Skåne. Det är ett romantiskt spahotell som ligger nära både Malmö och Lund, uppe på toppen av Romeleåsen, med oslagbar utsikt över det skånska landskapet. På The Lodge kan du koppla av och njuta av god mat, spa och den fantastiska naturen. De har även ett specifikt romantiskt spapaket, för dig och din kära. Här kan du läsa mer The Lodge.

Villa strandvägen

Villa Strandvägen ligger i Ystad, 200 meter från Saltsjöbaden. Hotellet är en sekelskiftesvilla med värdshuskänsla, för en hemmatrevlig mijö. De har 7 romantiskt inredda rum och hemlagad frukost ingår alltid vid din vistelse. Här kan du läsa mer om hotellet.

Hotell på Österlen – lantliga, billiga och prisvärda

Brösarps Gästgifveri & SPA

Vid porten till vackra Österlen ligger Brösarp och även Brösarps Gästgifveri & SPA. Som är ett litet och charmigt hotell som ligger precis vid Verkeåns naturreservat och 10 minuters bilresa till havet.
I hotellets resturang serveras traditionell mat från Skåne, som baseras på ekologiska, lokalproducerade råvaror. Här kan du få mer information om hotellet.

Kiviks Hotell Konferens och Spa

Kiviks hotell ligger på en höjd ovanför gamla Kivik och har utsikt över havet. Den ursprungliga hotellbyggnaden är över 100 år gammal och har nu både hotell, resturang spa-avdelning och konferensrum. Här kan du läsa mer om hotellet.

Hotell Kockska Gården

Kockska Gården är ett litet 3-stjärnigt hotell mitt i Simrishamn. Kockska Gården erbjuder en kreativ och rogivande miljö och hotellet ligger både nära stranden och de mysiga lummiga kullerstensgatorna, i Simrishamns centrum. Här hittar du mer information om hotellet.