in

Heja Livet vinner VeckoRevyns jämställdhetspris – hurra!

heja livet natangel
Foto: Petter Bäcklund

Heja Livet vinner VeckoRevyns pris för jämställdhet på Årets Nätängel 2019. Mer

Sedan Heja Livets start 2014 har forumet skapat ett tryggt och varmt klimat för kvinnor på internet, där alla som identifierar sig som kvinnor har kunnat mötas och fått känna sig sedda, hörda och bekräftade. Heja Livet är platsen där allt från hälsa och karriär till sociala värderingar och personlig utveckling avhandlas. De verkar för att skapa en förändring för kvinnor både på internet och utanför. Därför vinner Heja Livet VeckoRevyns specialpris för jämställdhet på Årets Nätängel-gala. Det är VeckoRevyns läsare som har fått nominera personer och organisationer som de tycker bidragit till tryggare och mer jämställt internet.

– Det kom verkligen som en stor överraskning för oss då vi inte hade en aning om att vi ens var påtänkta som potentiella vinnare! Vi har speciellt följt VeckoRevyns Irena Pozar väldigt länge och rördes båda till tårar över hennes tal på den första Nätängel-galan som vi blev inbjudna till. Därför känns det extra fint att vinna detta pris då vi vet hur mycket hon och ni sliter för att göra en förändring i samhället som det ser ut idag samtidigt som vi, å Heja Livets vägnar, försöker göra samma sak. Stolta, glada, överraskade och så ödmjukt tacksamma inför detta pris!, säger Emely Crona Stenberg, Creative Director på Heja Livet.

Det är första året som VeckoRevyns Jämställdhetspris för Årets Nätängel delas ut och det görs i samarbete med mySafety försäkringar. Priset för Årets Nätängel har delats ut sedan 2015 till personer eller organisationer som motverkat näthat och bidragit till ett tryggare klimat på internet och instiftades som en motreaktion på ett råare och hårdare klimat online. Sedan dess har priset vuxit och delas nu ut i fem kategorier – Årets Nätängel, Årets Nätängel för Jämställdhet, Årets Nätängel Gaming, Årets Nätängel Media och Årets hederspris för barn och ungdomar. Årets Nätängel-gala hålls den 18 november på Nalen i Stockholm.

– Det betyder såklart extra mycket att få ett pris av VeckoRevyn som brinner för att skapa en bättre samtid för oss, och alla som kommer efter oss. I Heja Livets namn kommer vi fortsätta göra det vi kan, på vårt sätt, för att skapa en bättre plats både på nätet och IRL. Ju fler desto bättre, säger Carro Levy, VD för Heja Livet.

Här kan du läsa Heja Livets vinstmotivering i sin helhet:

”I flera år har Heja Livet gått från klarhet till klarhet och skapat ett tryggt och varmt klimat för kvinnor på internet. Tydliga regler, nolltolerans mot hat och moderering bidrar till att Heja Livet har blivit en plats, såväl online som offline, där alla kan mötas och känna sig sedda, hörda och bekräftade.”