in

Här golvar 16-åriga Saga Idol-juryn – sjunger för att ta revansch mot mobbarna

saga bäcklund idol 2016

Tisdagens avsnitt av Idol avslutades på bästa sätt: med en sjukt grym sökande som tog revansch mot mobbarna genom att knocka alla med sin sångröst. Mer

I tisdagens avsnitt av Idol blev juryn rörd till tårar av en sökande, 16-åriga Saga Brännlund. När juryn frågar vad som gör hennes livshistoria speciell och hur den kan kombineras med musiken berättar Saga om att hon alltid setts som en person som varit annorlunda.

– Jag har alltid varit mig själv, även om det inte alltid fått positiva reaktioner från andra. Jag har stått på mig.

I ett inslag som sändes i samband med Sagas audition berättar hon mer ingående om mobbningen hon utsatts för då folk ansett att hon inte stämt in i mallen av hur en tjej ska vara.

– Jag har fått höra väldigt mycket om att jag är lite annorlunda. Jag har fått väldigt mycket skit för att jag sticker ut och inte är som alla andra, och som man borde vara som tjej, säger Saga och fortsätter:

– Folk har mobbat mig, tryckt ned mig och gjort klart för mig att jag är annorlunda och inte passar in här.

Att ställa sig framför Idol-juryn och sjunga är ingen enkel uppgift, men Saga bestämde sig för att göra det. Som ett svar till alla som behandlat henne illa.

– Det här är en jättestor utmaning men jag vill visa alla som tryckt ned mig, varit taskiga och sagt att ”du är ingen alls”. Jag vill visa att jag är inte så dålig som de tror, det vet till och med jag.

Och när hon börjar sjunga förstår vi precis vad hon menar – hon är faktiskt helt sjukt grym! Med Ed Sheerans låt ”Grade 8” golvar hon juryn totalt och Fredrik Kempe fäller till och med en tår.

HEJA DIG, SAGA!