in

Här är teorin kring Jack och Rose i Titanic som du önskar att du aldrig hade läst

titanic inbillade sig rose att jack fanns

Om du är en av dem som ser Titanic som en av dem mest hjärtskärande och romantiska filmerna någonsin så rekommenderar vi att du slutar läsa nu – den här fanteorin kan nämligen krossa allt. Mer

Var du en av dem som grät själen ur dig när båten till slut sjönk och Rose desperat viskade: ”I’ll never let go, Jack”? Du är långt ifrån ensam. Kärlekshistorien mellan Rose och Jack har berört en hel värld och många har någon gång fantiserat om att uppleva en kärlek som deras (fast kanske med ett annat slut).

JACKIMFLYING

Det finns en teori kring denna kärleksrelation – och den förstör allt. Det är sajten LADbible som grävt fram den och därmed krossat oss.

Enligt teorin är Jack bara en fantasi i Rose huvud – en form av spöke som räddar hennes liv.

I början av filmen är det påtagligt att Rose inte mår så bra, hon trivs inte i sin relation med den rika skitstöveln Cal Hockley och verkar rent allmänt vara en ganska ledsen person.

Leo träffar Rose när hon skrikandes springer mot båtkanten och han övertalar henne att inte hoppa. Enligt teorin är Jacks närvaro en fantasi och ett sätt för Rose hjärna att överleva.

Deras relation utvecklas och på olika sätt, genom bland annat öl och dans, lyckas Jack visa Rose att det finns en annan sida av livet och något att faktiskt leva för. Det ger henne nytt liv och styrka att fortsätta.

När hon börjar må bra igen försvinner låtsas-personen Jack igen och hon blir ensam. Han drunknar – fast båda hade kunnat få plats på vrakdelen Rose flyter på.

Han behövs inte längre: Rose har överlevt och slagit sig fri från det liv hon inte ville leva.

4c48088e33491c7c83f49a185ff6bc5a
giphy

Det här är som sagt bara en teori, men den är sjukt upprörande (okej, lite intressant också). Vi väljer dock att inte tro på den för vi måste få tro på att Rose och Jack hade TRUE LOVE. Kolla på dem ❤️