in

Här är nya ordet för tjejers onani

tjej

Vad är egentligen motsvarigheten till killars ”runka”? RFSU anordnade en tävling för att hitta det självklara ordet för tjejers onani och nu är det avgjort. Det du gör nästa gång du ska ha det lite skönt är att: klittra. 

Mer

Just nu har vi ett supererbjudande som du inte vill missa! Lyxigt smink från L’Oréal + tufft armband + 6 nummer av VeckoRevyn rakt hem i brevlådan för bara 199 kr! Ta del av erbjudandet här!

12 274 personer röstade på sina favoritord i tävlingen och förslaget ”klittra” fick 30 procent av rösterna. Syftet med tävlingen var att hitta ett ord som kan användas av många, eftersom ord är viktiga för hur vi betraktar världen och oss själva. Med ett vedertaget ord kan vi snacka om tjejers och killars onani på lika villkor, skriver RFSU på sin webbsida

För 15 år sedan lanserade RFSU ordet ”snippa” och i dag finns det med i Svenska akademiens ordlista. Förhoppningen är att det nya onaniordet ska få lika stort genomslag.

Vi möter tusentals människor med sexualupplysning varje år. Utifrån den erfarenheten vet vi att väldigt många tjejer och kvinnor är ovana och obekväma med att prata om onani. Att hitta ett vardagligt, lusfyllt ord för kvinnors onani tror vi är ett av många sätt att bryta tystnaden. 

”Vi möter tusentals människor med sexualupplysning varje år. Utifrån den erfarenheten vet vi att väldigt många tjejer och kvinnor är ovana och obekväma med att prata om onani. Att hitta ett vardagligt, lusfyllt ord för kvinnors onani tror vi är ett av många sätt att bryta tystnaden.” skriver RFSU.

Här är orden som fick flest röster:

Klittra 30%

Pulla 16%

Runka 7%

Scrolla 6%

Fittra 4%

Muffa 4%

Vibba 3%

Filla 2 %

Jingla 2 %

Fabba 2 %

Fotnot: Med ”kvinnors onani” syftar RFSU på alla som definierar sig som kvinnor eller personer med fitta och som inte känner att ordet runka passar deras sätt att onanera.

Och så här inför första advent bjuder vi på ett aktuellt julrim:

Juleljusen glittra

Nu vill jag klittra

byline lisa