in

Här är kyssen som får oss att smälta – och aldrig glömma Heath Ledger

heath ledger
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heath Ledger var lika awesome utanför filmerna som i dem. Det bevisade han på AFI Awards när han spontant gav karaktären Sharon Strzelecki (komikern Magda Szubanski) något hon sent skulle glömma. Idag skulle han ha fyllt 37 år. Mer

Heath Ledger avled 2008, bara 28 år gammal, i en lägenhet på Manhattan, New York. Han är dock långt ifrån bortglömd. Med filmer som En riddares historia, 10 orsaker att hata dig (SOM HAN ÄR DÖSNYGG I), Brokeback mountain och Batman–The dark night, är det svårt. Den sistnämnda fick han en Oscar, postumt, för rollen som Jokern.

Vårt favoritklipp, som fortfarande har höga visningsiffror på youtube, är videon då Heath, då 27 år, kysser komikern Magda Szubanski, när hon är i sin karaktär Sharon Strzelecki, på röda mattan. Hon skriker vid synen av honom, likt ett heltokigt fan. Det syns att Heath blir lite chockad, då han är i mitten av en intervju. Han finner sig dock snabbt och tar tag i Magdas ansikte och ger henne en ordentlig smällkyss mitt på munnen. Hon faller sedan ihop av lycka. Detta skedde vid AFI Awards, men det blev inte det sista Heath såg av Magda den kvällen.
[adSpace]
Hon fick nämligen äran att dela ut Läsarnas pris till en förvånad Heath Ledger senare på kvällen. Hon nämner då att hon tidigare under kvällen mötte Heath Ledger och att hon nu har fått en släng av ”the Heath rush” (… eller ”rash”, haha). När han tar emot sitt pris ger han Magda en puss på kinden, pekar på hennes mun och ber om ursäkt. Han säger att samma sak hände Jake Gyllenhaal när det spelade in Brokeback mountain.

Det är så här vi minns Heath Ledger. Han som, genom sina filmroller, fått oss att skratta, gråta, skrika av förtjusning och förälska oss om och om igen.

Kika på hela fantastiska Heath Ledger-klippet med Magda-kyssen här: