in

Här är klippet om Zara Larsson som hyllas av tusentals: ”Vi män som är problemet”

svenzara

Skådespelaren Sven Melander tokhyllas efter ett videoinlägg om Zara Larsson där han försvarar henne – och kritiserar hennes hatare. Mer

Skådespelaren Sven Melander la på sin Facebook-sida under måndagen upp ett klipp som han kallar: ”Det är vi män som är problemet… Det är fan inte Zara som är problemet!” I klippet kritiserar han de män som blev arga över hur Zara Larsson försvarade den tjej som blev våldtagen under hennes konsert på Bråvallafestivalen i juni. Han tycker att det är orimligt att Zara Larsson, som blir arg på övergrepp mot kvinnor, själv får utstå så mycket kritik:

– Alla de här männen hamnar på fel sida, de hamnar ju på våldtäktsmännens sida. Känn kollektiv skuld – för det är män som våldtar, hur kan jag göra nåt åt det? säger Sven Melander i klippet.

Klippet har på bara några timmar setts över en halv miljon gånger och delats och lajkats enormt.

Fick idén efter Jesper Parneviks påhopp

Sven Melander har fått nog av hatet mot Zara Larsson. Han kan räkna upp miljontals av saker som gör honom upprörd, men Zara Larsson är inte en av dem.
Enligt Nöjesbladet fick Sven Melander idén till klippet när Jesper Parnevik skrev ett uppmärksammat inlägg på Twitter om just Zara Larsson. Parnevik mötte stor kritik efter att ha skrev följande i samband med attentaten i Nice:

”Ryktet säger att det var en man och en kvinna som körde lastbilen, men jag slår vad om att Zara Larssons raserianfall kommer bli ’Jag hatar alla män'”,

– Debatten har ju pågått i flera år, men i sommar med alla våldtäkter och Jesper Parneviks uttalande så brast det för mig och jag tänkte – vad i helvete är det vi håller på med? Det är ju helt fel fokus, säger han till Nöjesbladet.

Se hela videon här:

Artikeln publicerades först på VeckoRevyns systersajt amelia.se.