in ,

Här är anledningen till varför du INTE ska ladda mobilen i sängen

mobil

Många av oss har mobilerna vid vår sida dygnet runt. Till och med när vi sover. En del av oss laddar dessutom mobilen i sängen under natten – det kommer du troligtvis inte att göra igen efter att ha läst detta!

Mer

Vi är många som ska upp tidigt på morgnarna till jobbet eller skola och behöver ett alarm för att vakna. Av den anledningen laddar dessutom många av oss mobilen under natten. Ibland till och med i sängen, trots att vi egentligen vet att det kanske inte är jättebra. Men nu har vi fått ytterligare en anledning till att aldrig göra detta.

Nyligen delade Newton, New Hampshire Fire Department en post på deras Facebook-sida som fick många att reagera. De visar på hur att ladda mobilen i sängen (framförallt under kudden) kan vara en allvarlig brandrisk och rent av livsfara.

Inlägget förklarar att hela 53% av barn och tonåringar laddar sin mobil eller surfplatta antingen på sängen eller under kudden. När man gör detta kan den genererade värmen inte spridas vilket gör att laddaren blir varmare och varmare. Det kan sedan resultera i att kudden eller sängen fattar eld. Inlägget har fått över 35 000 delningar.

Skärmavbild 2017-07-18 kl. 15.13.56

Men det finns också andra faror med att sova nära sin mobiltelefon, alltifrån hudskador till exponering för strålning. Även om du råkar slumra till med din mobil när laddaren är i, eller om du avsiktligt laddar mobilen under natten när du sover så kan det vara bra att iallafall ha lite avstånd från telefonen. Det är viktigt att ta dessa varningar på allvar och att vara försiktig!
Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss