in

Här är alkoholen som inte gör dig bakfull – say what?!

alkohol veckorevyn

Alkhol = bakfylla, men hur hade det varit om man inte blev bakfull? Snart kan det vara verklighet (eller ja, gaaanska snart i alla fall). Mer

Det är helg och folk i hela Sverige, ja hela världen, gå ut på gatorna eller in på festerna och klubbarna för att ha kul. Och att “ha kul” brukar oftast vara synonymt med att dricka alkohol.

På söndag kommer i princip lika många människor befinna sig i ett mindre roligt stadie – bakfyllan.

Alla vet att för mycket alkohol kommer resultera i en dag av huvudvärk, orkeslöshet och mycket tankar på alla misstag man gjorde kvällen innan.

Men just nu finns det faktiskt forskare som jobbar hårt på att hitta ett “botemedel” på “sjukdomen” som vi egentligen får skylla oss själva att vi får.

Psykiatrikern och neuropsykiatrikern David Nutt har fått upp ögonen för något som ingen forskare tidigare lagt lika mycket tid på: en värld utan bakfyllor.

Han har sedan 2014 forskat på något som han själv kallar “alcosynths” som helt enkelt är ett syntetiskt substitut för alkohol som ska göra dig 100 procent full, men utan bakfylla som bieffekt.

“Alcosynths” sägs också vara i princip helt kalorifria och kommer utan andra negativa bieffekter så som ökad aggressivitet och till och med beroende, skriver Elitedaily.

Alkoholberoende är ett stort problem för många och den nya formen av alkohol sägs alltså kunna vara även för de som har problem med alkohol. Huruvida det här stämmer låter vi verkligen vara osagt eftersom alkoholberoende är komplext och inget man bara kan säga att man “har en lösning på” hur mycket David Nutt än tror det. Det tror vi på när vi ser det, helt enkelt.

Till råga på allt ska den också ha en effekt som inte gör att det är någon skillnad på att dricka fyra eller nio glas, man blir alltså inte fullare efter ett visst antal glas och folk som jobbat inom alkoholindustrin säger att de inte inte kunde känna skillnad i smak på riktig alkohol och det nya “alcosynths”.

Men det är långt kvar till lansering, närmare bestämt över 30 år. David Nutt säger att han hoppas på att hans bakfylle-fria alkohol ska finnas ute i affär till år 2050.

 

Källa: Elitedaily