in

Fredrik: Filip skulle ge mig stryk

fredrikw
Fredrik: Filip skulle ge mig stryk

Vad gör Filip och Fredrik i USA? Och varför skulle Filip ge Fredrik stryk? VR:s Johannes snackar med sin idol Fredrik Wikingsson.

Mer

johannes fredrik

Johannes idol heter Fredrik.

Vad gör du och Filip i USA?
– Vi åker omkring och träffar konstiga amerikaner och ser vad det blir av det, som ”100 höjdare”. Vi är helt enkelt två människor som just nu befinner sig i USA och det har varit sjukt kul hittills. Livet är sjukt random och vi får se vad det blir av detta.
 
Vilket av era program är du mest nöjd med?
– Vi lyckades få till vartannat eller var tredje avsnitt av ”Grattis Världen”. Ibland var det väl lite väl mycket fylla för att fylla programmet. Men vissa avsnitt är riktigt bra, det är inte ”The West Wing”, det kanske inte blir blixtrande, men bra. Program som ”När och Fjärran” visar ungefär 6-7 minuter från varje land medan vi satsade på en hel timma. Och det var många som tvivlade på konceptet, men det blev bra ändå.

100 hojdare sas5 grupp03 p

Vem är smartast av Filip och dig?
Filip är jävligt snabb på att improvisera och spontan. Det märks när vi åker omkring här i USA att han kan agera snabbt. Medan jag själv är mer strukturerad och jävligt anal. Man kan säga att Filip är en talang och jag en träningsprodukt. För att jag ska uttrycka mig i veckorevyns läsares språk så kan man säga att Filip är Zlatan och jag Tobias Linderoth.

Vem vinner i ett slagsmål mellan Filip och dig?
– I närkamp vinner Filip, medan jag tack vare mina långa räckvidd är bättre på avstånd. För att fortsätta med mina ”VeckoRevyn-anpassade sportmetaforer” skulle man kunna säga att Filip på sitt ettriga viss är Mike Tyson medan jag är mer som Mohammed Ali.
 
Vilken intervju är du mest nöjd med?
– I ”Ett herrans liv” satt man ju ner med den man intervjuade i en hel timme och då var man tvungen att ta upp vissa saker. Pratar man med Göran Persson så finns det vissa saker man bara måste fråga. I ”100 höjdare” åkte vi runt och pratade med människor där det inte förväntades att specifika saker skulle tas upp. Därför gjorde det inget om man stod och pratade knulla med en kille som egentligen skulle ha pratat om något helt annat. Därför är ”100 höjdare”-intervjuerna mitt svar.

100 hojdare sas5 avs07e

Fredrik och Filip intervjuar en av hundra höjdare.

Har du gjort någon intervju där du kände att ”fan, det här går ju åt helvete”?
– Intervjun med Lorenzo Lamas från ”Falcon Crest” var inget vidare. Han hade inte roligt, vi hade inte roligt och vi visste att det skulle komma att märkas. Sedan finns det vissa intervjuer då vi har haft jävligt kul, som den med Robert Gustavsson och när den sedan klippts och vi tittat på den så har vi tänkt: Fan, det här blir inte roligt. Samtidigt som det har funnits några intervjuer som känts dåliga innan klippning men blivit bra när de klippts.
 
Vilken är din favoritbutik i Stockholm?

Nitty Gritty, jag satsar just nu på ett lite grällare tänk. Och på nätet är favoritsajten Badlands.se.

cup of coffe

Favoritrestaurang och favoritfik i Stockholm?
– Jag har aldrig ätit en dålig måltid på Mäster Anders och mitt favoritfik är cigarrbaren Lobby vid Rådmansgatan. Inte för att jag röker cigarr, jag tycker om stället för att det finns en ofrivillig komiskt uppblåsthet hos människor som röker cigarr. Dessutom är uppkopplingen där bra så jag går dit, köper två koppar kaffe, tjugo pistage-marsipanbitar för två kronor styck, sätter mig vid datorn med den grymma uppkopplingen, smäller i mig pistage-marsipanbitarna och kaffet. Då hamnar jag i en socker/kaffe-koma och låter bli att jobba och iakttar människor som ser uppblåsta ut.

liten johannes

LÄS OCKSÅ: Johannes blogg om hans beundran för Fredrik, gymnasieval och varför han dejtar en yngre tjej!

TEST:
Är du mobilberoende?