in

Fit framför tv:n? – Så funkar mirakelträningen

Osugen på svettiga gym? Träna hemma är ett alternativ, men hur ska man göra? I nya numret av VeckoRevyn testade Angelica Lagergren ett gäng prylar med hjälp av experten Oscar Jöback för att se vad som fungerar… Mer

”Träningsglädje”1angelica

Zumba fitness-dvd, 599 kr, Guthy-renker.se.
Utlovar
: ”Du får en fantastisk form. Konditionen ökar, kalorier förbränns och både balanssinnet och koordinationsförmågan ökar. Samtidigt har du riktigt roligt!”
Expertens utlåtande
: Med glädje kommer du långt i din träning och Zumba är ett roligt sätt att förbränna på, resultatet beror på vilken energi du lägger i passet. Det går inte att bara titta på videon eller stå och småtrampa rörelserna, det ska göras fullt ut. För att få ut max ska du  styrketräna också. Med muskler i kroppen kommer förbränningen igång.
Angelicas kommentar
: Det är svårt i början, men efter några gånger kom jag in i det. Det bästa är att du bara behöver golvyta, en tv och en dvd-spelare. Hantlarna är lätta att stoppa undan och det finns många olika program att välja mellan.
Slutbetyg
: 5

”Enformig”2angelica

Sidestepper, 799 kr, Abilicaonline.se.
Utlovar
: ”Perfekt för dig som önskar en effektiv kombination av kaloriförbränning och benträning.”
Expertens utlåtande
: Inget jag direkt skulle rekommendera att man köper. Kanske något du kan ta fram om det regnar, men jag skulle rekommendera att du tar dig ut och promenerar istället. Tyvärr är det oftast dålig kvalitet på de här maskinerna.
Angelicas kommentar
: Det här är roligt en väldigt kort stund, sen blir det enformigt och tråkigt. Om man är van att träna på crosstrainer saknar man någonting att hålla i. En fördel är att du kan träna medan du ser på ditt favoritprogram, men nä, det här är inget att ha. Dessutom gick vår maskin sönder nästan direkt.
Slutbetyg: 1

”Bra, men stor”3angelica

Ab doer twist, 1 999 kr, Tvins.com.
Utlovar
: ”Bygg upp slimmad muskel-massa, strama åt bålen och bränn bort kalorierna på en och samma gång. Detta mångfaldigar resultaten och minskar din träningstid dramatiskt.”
Expertens utlåtande
: Att jobba framåt, bakåt, sidan och rotationer är väldigt bra för kroppen. Denna maskin är till för att stärka rygg och mage, vilket är kanon. Jag skulle dock inte bara använda denna maskin, för den kommer inte att ta bort dina ”lovehandles” bara för att du tränar runt midjan. Det behövs betydligt mer för det.
Angelicas kommentar
: Det bränns och känns efter några repetitioner. Den här maskinen får dock ett minus för att den är så stor. Och sexpacket då? Det har i skrivande stund inte dykt upp än…
Slutbetyg: 2

”Billig och bra”4angelica

Pilatesboll, 299 kr, Abilicaonline.se.
Utlovar
: ”En pilatesboll/balansboll ger dig möjlighet till en lång rad övningar. Den är speciellt bra för ryggträning, stabiliseringsträning och balansträning.”
Expertens utlåtande
: En pilatesboll finns i flera olika storlekar och är ett av de redskap jag använder mest. Du kan använda den istället för att ligga på en bänk när du styrketränar, det finns många olika övningar som du kan utföra. Du tränar stabilitet, balans och styrka, dessutom funkar den för alla. Jag gillar pilatesbollen jättemycket och använder den gärna i min träning, den stimulerar hela kroppen på ett mycket funktionellt sätt.
Angelicas kommentar
: Jag älskar pilatesbollen! Det är roligt, lätt och övningarna går att variera i det oändliga. Ett plus är att du kan sitta på den på kontoret istället för en stol. Då tränar du musklerna fast det inte ens märks.
Slutbetyg
: 5

”Aj, aj, aj – och aj”angelica5

Abtronic X2, 999 kr, Tvins.com.
Utlovar
: ”Vill du få en platt, sexig mage utan att kämpa på olika apparater eller utan att svettas på gym? Vill du få otroliga, stenhårda magmuskler utan en enda sit-up? Nu kan du förändra ditt liv utan att behöva ändra på det.”
Expertens utlåtande
: Det här en av de få saker som jag någonsin har inhandlat från tv-shop. Den kan fungera till viss del för den som inte har så mycket underhudsfett och som redan har tränat en del. Men det är inget som jag skulle köpa för att ha som enda träning.
Angelicas utlåtande
: Aj, aj, aj! Jag fick en chock när jag satte på mig bandet första gången. Stötarna känns verkligen, trots att jag har ett lager fett emellan, så den ligger inte direkt på musklerna. Det pirrar, sticker och drar i magen och ryggen. Det enda resultatet jag fick var dock en pruttig mage.
Slutbetyg
: 2
omslag17webb
Psst! I nya numret av VeckoRevyn kan du även läsa om de bästa träningsapparna, de snyggaste sminktrenderna i höst och mycket, mycket mer. Du får dessutom en lyxig trioögonskugga på köpet! Skynda dig att köpa VeckoRevyn redan idag!