in

Filmmåsten i jul!

dragare
Filmmåsten i jul!

Under julen finns det inget mysigare än att sitta framför tvn med en varm kopp choklad! Veckorevyn har filmerna du INTE får missa!

Mer

harry potter

Övernaturliga krafter i Harry Potter.

20 december

Harry Potter och fången från Azkaban

Kanal 5,19:00

För dig som är sugen på äventyr, spänning och magiska krafter.
Harry Potter går sitt trejde år på Hogwarts och inget är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren är på rymmen och sägs vara på väg mot Hogwarts. Ingen går säker, och Harry är fast besluten att läsa mysteriet kring Sirius Black.

Love Actually

love

Tv 4, 21:00

För dig som är i behov av lite kärlek eller bara vill mysa med din respektive framför tvn.
I Love Actually får vi ser hur tio separata historier vävs samman. Alla drabbas de på ett eller annat sätt av kärlek, möjlig och omöjlig kärlek. Kärlek som är ögonblicklig, flyktig, passionerad och kärlek som mognar fram. I slutändan blir inget som någon tänkt sig.

die hard

Die Hard 2

Tv 3, 21:00

En actionspäckad film för dig som gillar fart och fläkt
Polisen John McClane är återigen på fel plats i fel tid. Han väntar på att hans frus plan ska landa på Washingtons flygplats. John har dock inte räknat med att ett gäng terrorister ska försöka frita en fånge och sabotera flygplatsens landningsystem. Nu måste John gör allt han kan för att förhindra terroristerna.

inside man

21 december

Inside Man

Tv 3, 21:00

När du inte kan få nog av spänning
Inside Man kretsar kring ett gisslanddrama som äger rum på Manhattan Trust, Wall Streets kända finansinstitut. Dalton Russell (Clive Owen), den ansvarige för kuppen står i begrepp att genomföra det största bankrånet någonsin. Polisen Keith Fraizers (Denzel Washington) uppgift blir att förhandla med rånarna för att rädda gisslan, en uppgift som INTE blir lätt.

Heartbreak Hotel:

hotel

Tv 4, 21:00

En film för hela familjen
I Heartbreak Hotel får vi följa två sinsemellan mycket olika kvinnor som har en sak gemensamt – de är båda frånskilda. 40+ och med vuxna barn ska de gå vidare med sina liv och ger sig ut på jakt efter kärleken. Helena Bergstöm och Maria Lundqvist är fantastiskt roliga i en film som man både kan skratta och gråta till.
 

22 December

Brudens far 2

brudens

Tv 4, 16:20

Stor igenkänningsfaktor
Brudens far en söt film om en man, Steve Martin och hans familj. Ett fantastiskt gullig film från 1995 ingen borde missa!
 

23 december

elf

Elf

Kanal 5, 20:00

En rolig film för alla Will Ferrell älskare
Buddy (Will Ferrell) adopteras som spädbarn av en godhjärtad tomtenisse när det visar sig att Buddy krypit ner i tomtens julklappssäck. Dock är det inte alltid så lätt att platsa in i tomtenissarnas värld när man är tre gånger så stor och usel på paketinslagning. Buddy bestämmer sig därför för att hitta sin biologiska familj, en resa som inte blir lätt, men spännande.
 

Min bäste väns bröllop:

best friends

Svt 1, 00:15

En händelserik kärleksfilm för alla nattugglor
Filmen kretsar kring Julia Roberts karaktär Julianne och paniken hon får när hennes bästa vän och hemliga kärlek Michael berättar att han ska gifta sig med the ”Love of his life” Kim, spelad av Cameron Diaz. För att hindra Michael från att säga ja startar Julianne ett fullkomligt gerillakrig  där alla medel är tillåtna.
 

Julafton

charlie and

Kalle och chokladfabriken:

Kanal 5, 11:15

Färgspäckad film för alla som älskar choklad
Den excentriske Willy Wonka, spelad av Johnny Depp, äger en jättelik chokladfabrik och utlyser en världsomspännande tävlig där vinnaren får besöka hans topphemliga skapelse. En av de fem gyllene biljetterna går till den fattige pojken Kalle Spann, som därmed står inför sitt livs mest undebara äventyr.
 

Ronja Rövardotter

ronja

Tv 4, 11:30

En helt fantastisk familjefilm som säkerligen framkallar en nostalgitripp hos de flesta

En storslagen äventyrsfilm som både stora och små kan njuta av. Astrid Lindgrens berättelse skildrar en diffus tid långt tillbaka då vildvittror höll till i storskogen där rövarhövdingen Mattis härskar i strid med Borkas Rövargäng. Här möter vi Ronja och Birk, barnen som efter många äventyr lyckas skapa fred mellan familjerna.

Ett päron till farsa firar jul

ett paron

Svt 2, 19:00

För alla som inte drar sig för lite jultradition
Filmen kretsar kringfamiljens överhuvud Clark W. Griswold som spelas av Chevy Chase och hans oändliga ansträngningar till att få familjen att följa amerikanska jultraditioner. Hans ansträngningar att täcka hela huset med bländande ljusdekorationer tillhör filmens höjdpunkter, men som vanligt går inte Clarks planner riktigt som han hade tänkt sig.

Tomten är far till alla barnen:

tomten

Tv 4, 20:00

En film för alla som är sugna på lite annorluda svensk julfirade
En sjukt rolig film där Sveriges skådespelarelit medverkar. Mot sambon Jannes (Peter Haber) medtyckande bjuder Sara (Katarina Ewerlöf) in sina tre tidigare män med nya familjer för att alla barn ska få en riktig julfest med alla sin föräldrar. Kaos bryter dock ut ganska snabbt när det visar sig att Sara är gravid och Janne har sterliliserat sig, utan att berätta det för Sara!
 

25 December

Polarexpressen

Tv 3, 16:00

En film för alla som gillar spännande animerade julfilmer
I Polarexpressen får vi följa en ung pojke som ligger vaken i sitt rum, spänd av förväntan på att få höra bjällrorna från tomtens släde. Men så plötsligt överraskas pojken av ett dundrande vrål som kommer från ett skimrande svart tåg som stannat utanför hans hus. Pojken rusar ut, klädd bara i pyjamas och tofflor där han möts av tågets konduktör som verkar vänta på just honom.

Bröllopsfixaren

wedding planer

Tv 3, 21:00

Gör chick flicks-älskaren nöjd
I Bröllopsfixaren får vi följa Mary (Jennifer Lopez) som spelar en supereffektiv bröllopsarrangör. Mary ser sitt jobb som sitt liv, som ett kall där hennes egen lycka sätts åt sidan för andras. En dag träffar dock Mary Steve vilket komplicerar saker för Mary. Det visar sig att mannen hon fallit för är förlovad med kvinnan vars bröllop hon arrangerar

pirates

Pirates of the Caribbean: Död mans kista:

Tv 4, 21:00

En film för alla Johnny Depp och Kiera Knightley fans
Kapten Jack Sparrow är tillbaka! Jack står i skuld till den elake Davy Jones, kapten på Den flygande Holländaren. Om han inte kan klara sig ur det kommer han att dömas till evig tjänstgöring på skeppet. De ända som kan rädda honom nu är Will, Elizabeth och hans gamla besättning.
 

26 December

Miraklet i New York:

miraklet

Tv 3, kl: 07:50

Om tron på tomten
En sexåring tvivlar på ett av barndomens mest facsinerande mirakel: Jultomten. Ankomsten av varuhustomten Kris Kringle, som är övertygad om att han är äkta vara, vänder dock det skeptiska barnets värld upp och ned.
 

Cast away

cast away 2

Tv  4, 15:10

För dig som gillar Robins Cruse
Chuck Noland som spelas av Tom Hanks arbetar som systemtekniker och lever ett liv som helt styrs av klockan. En livsstil som får ett abrupt slut när han som ensam överlevande spolas iland på en öde ö efter en hemsk flygkrasch. Medan Chuck kämpar för att klara livhanken upptäcker han att hans egen personliga resa bara börjat.
 

Gladiator:

gladiator

Kanal 5, 21:00

Krig och äventyr
Filmen kretsar kring generalen Maximus som får veta att den romerska kejsaren Marcus Aurelius vill se honom som sin efterträdare. Kejsarens son Commodus vill ärva tronen, så av avundsjuka dödar han sin far och sänder bud att döda Maximus familj och Maximus själv. Tillskillnad från hans familj undkommer en sårad Maximus som nu tvingas slåss som en gladiator.
 

Dödskallegänget

do

Kanal 5, 11:40

Bejaka din inre äventyrare
Filmen handlar om en familj som tvingas flytta från deras stad då man planerar att riva den för att bygga en golfbana. Det enda som kan lösa detta problem är givetvis pengar, men vart ska pengarna komma ifrån? Dödskallegänget bjuder på skattkartor, läskiga typer, jakter i umderjorden och humor i en salig blandning.
 

Änglagård –andra sommaren

angla

Svt 2, 16:15

Sommarkänslor mitt i vintern
Ännu en omvälvande sommar tar vid när Fanny och Zac återvänder till Änglagård. Denna gång får vi följa Gottfrid och Ivar när de med hjälp av Fanny och Zac söker upp en bror de inte visste de hade som bor i USA.

Fullt hus

fullt hus

Tv 3, 19:05

En söt film för hela familjen
När Kate Baker ska ut på turné med sin första bok blir det pappa Tom (Steve Martin) som ska ta hand om familjen. Men att försöka leda ett fotbollslag, uppfostra tolv barn och samtidigt sköta hushållet visar sig vara en övermäktig uppgift. Snart är katastrofen ett faktum.

lord of the rings

Sagan om ringen – Härskarringen

Tv 3, 21:00

För fantasy-fanet
Krafterna i Bilbo Baggins osynlighetsring har hittills underskattats och Gandalf fruktar dess styrka trots sin oöverträffade magiska förmåga. Med ringens tilltagande krafter växer Sauron och Sarumans arméer
och ondskan sprider sig över landet och drabbar både människor, dvärgar och alver.
 

The Aviator

leo

Svt 2, 21:05

Fantastisk skådespel med Leonardo DiCaprio
Howard Hughes levde det liv som andra bara kan drömma om. Han skapade enastående storfilmer, erövrade vackra Hollywood-stjärnor och byggde avancerade höghastighetsflygplan som han själv satte världsrekord med. Men bakom en självsäker och ouppnåelig fasad utkämpade han en ständig strid mot fobier, tvångstankar och paranoia. The Aviator är en mycket bra film där vi ser stjärnor som Leonardo Dicaprio, Cate Blanchett och Kate Beckinsale visar vad de går för.
 

mission

Mission Impossible 2:

Tv 4, 22:15

En film för er alla som spänning och farhågor:
Denna gång får vi följa Ethan Hunt (Tom Crusie) när han ska förstöra världens farligaste virus. Men då terroristerna har botemedlet i sin ägo och dessutom är på jakt efter det dödliga vapnet för att sprida smittan världen över försvåras det hela för Ethan.
 

28 december

Mission Impossible 3

mission2

Tv 4, 21:00

Om du inte har fått nog…
Ethan Hunt lockas tillbaka i hetluften av sina överordnade och ställs inför sin hittils värste motståndare
– den sadistiske vapenhandlaren Owen Davian spelad av Philip Seymour Hoffman. Tillsammans med sitt team tvingas Ethan ut på ett äventyr för att försöka rätta sin tillfångatagna fru Julia.
 

Shakespeare in Love

shake

Kanal 5, 21:00

För Shakespearfanet
För att bota sin allvarliga skrivkramp inleder William Shakespeare en varm romans med den vackra Lady Viola (Gwyneth Paltrow) och nu strömmar orden ur honom som aldrig förr. Men det är något han inte vet om sin nya kärlek: Hon är bortlovad till en annan man, och samtidigt låtsas hon att hon är en man för att få en roll i Shakespeares nya pjäs.
 

29 december

High school Musical

Kanal 5, 14:15

För musikalfantasten

East High School är Troy Bolton och Gabriella Montez ett oslagbart par på scenen, med sångröster som får alla att blekna. Enda nackdelen är att ingen vet om det! Så när uttagningen till skolans prestigefyllda musikal dyker upp ville självklart ställa upp. Komplikationer uppstår dock på olika håll vilket skapar problem för Troy och Gabriella då deras största konkurrenter, syskonparet Sharpay och Ryan Evans tar til fula knep för att vinna.
 

Ensam hemma 2

ensam

Tv 4, 16:00

För alla er som inte har fått nog av julen
Denna gång får vi följa Kevin när han av misstag kliver på fel plan och hamnar i New York utan familj. Om det inte vore nog med att han är helt ensam i en storstad så springer han självklart på skurkarna Pesci och Stern från förra äventyret som är argare än någonsin!
 

30 december

Min tjej

min tjej

Tv 3, 09:40
En söt film om ungdomskärlek
Vada, som är hypokondriker bor tillsammans med sin far Harry och sin senila farmor ovanför faderns begravningsfirma. På sommarlovet tillbringar Vada den mesta tiden med Thomas J (Macaulay Culkin) som följer henne på hennes återkommande besök hos läkaren. Filmen är en härlig historia och den första kärleken och den första stora sorgen.

high school

High school Musical 2

Kanal 5, 14:05

Musikalfantasten får en uppföljare
Den här gången har skolan precis slutat och Troy, Gabriella och resten av ”The Wildcats” förbereder sig för ett härligt sommarlov. Men den slugna Sharpay fixar ett jobb åt Troy. Undra vad hållhaken är?
 

Last Holiday

last

Tv 4, 16:15

För dig som är skidsugen
Det blyga varuhusbiträdet Georgia Byrd som spelas av Queen Latifah har endast ett par veckor kvar att leva och bestämmer sig för att för första gången i sitt liv verkligen LEVA! Hon åker till ett lyxspa någonstans i Europa där hon vänder upp och ner på tillvaron för både de anställda och gästerna där.

julia

Mona Lisas Leende

Tv 3, 21:00

En film för alla Julia Roberts och Kirsten Dunst fans
Filmen utspelas 1953 och kretsar kring den unga Katherine Watson (Julia Roberts) som börjar undervisa på det anrika Wellesly-universitetet. Katherine får ganska omgående kämpa hårt mot ganla förlegade regler för att de unga kvinnorna på skolan ska få njuta den frihet som efterkrigstidens kvinnor kräver. Samtidigt tar hennes eget liv en vändning hon inte räknat med.
 

Nyårsafton

bond

Bondmaraton

Tv 3, 17:20 – 00:00

För alla er Bond fanatiker

Kvällen börjar med Agent 007- med rätt att döda som följs av Goldfinger efter det kommer Leva och låta dö och sedan avslutas kvällen med Mannen med den gyllene pistolen.

Notting Hill

notting

Svt 1, 21:00

En gullig romatisk komedi för hela familjen
Medelmåttan William Thacker spelad av Hugh Grant får som innehavare av en mindre framgångsrik bokhandel en vacker dag besök av filmstjärnan Anna Scott spelad av Julia Roberts. Kärlek uppstår givetvis mellan William och Anna men det faktum att Anna är en offentlig person komplicerar deras relation till varandra.

Pretty in pink

pretty

Tv 4, 23:00

En riktig 80-tals klassiker, ett måste, med andra ord
Andie Walsh som spelas av Molly Ridwald är flickan som är född på fel gatan och med fel pappa. När en rik kille från rätt gata bjuder Andie på skolbalen gör både hans och hennes vänner livet surt för dem.

Blommor av stål

blomor

Svt 2, 23:10

En film för dig som gillar att både skratta och gråta
En humoristisk och varm historia om livet, kärleken och sorgen i en småstad i delstaten Louisiana, USA. I mitten av gruppen står Shelby, spelad av Julia Roberts nygift och gravid mot det faktum att hon kan dö i på grund av sin diabetes. Vettskrämd och arg över att hon kanske kommer att förlora sin enda dotter vänder M’Lynn, spelad av Sally Field sig till sina vänner för att genom skratt och tårar orka kämpa mot rädslan och glädjas över sitt barnbarn.