in

Facebooks nya funktion Messenger Day har lanserats – så funkar den!

Facebook Messenger Day eller Min Dag - guide

”Snapchatdödaren” har lanserats, nämligen Messenger Day. Men vad är det egentligen? Och hur fungerar det? Vi guidar! Mer

I september släppte Facebook sin nya funktion Messenger Day i deras chat-app Messenger, i Polen. Anledningen ska ha varit att konkurrenten Snapchat inte är så stort i landet, och Facebook ville då testa att vinna mark där först för att se hur den nya funktionen togs emot innan man lanserade den i resten av världen. Och man kan förmoda att Polen gillade Messenger Day, eftersom att det nu släpps i fler länder.

Vad är nya Messenger Day?

Men vad innebär då Messenger Day (aka ”Snapchatdödaren” som folk kallar den)? Jo, chat-appen blir som en blandning mellan Snapchat och Instagram, typ. Vi guidar dig genom alla funktioner och finesser.

Hur fungerar Messenger Day/Min dag?

Du tar en bild eller video antingen direkt eller hämtar från ditt kameraalbum. Sedan piffar du till bilden (om du vill) och publicerar. Din bild ligger sedan uppe i ett dygn.

Vad har Messenger Day-appen för funktioner?

  • Skriv eller rita på din bild. Du kan rita med olika färger samt olika tjocklek på din ”pensel”.
  • Dekorera din bild med olika ikoner och figurer. Du kan till exempel klä ut dig med olika roliga glasögon, lägga till blommor eller trollstavar.
  • Skriv ett ord på din bild och få upp olika filter att ha till din bild med ordet i till exempel pratbubblor.
  • Skicka ett ord till en vän och tryck på den lilla kameraikonen som dyker upp bredvid ordet. Om du skrivit ”fika” får du till exempel upp två små figurer som dricker kaffe.

Facebook försöker konkurrera ut Snapchat

Facebook har själva sagt att de vill att användarna ska kunna dela visuellt material med sina vänner i Messenger, istället för bara text som det varit förut, och att de därför lagt till denna funktionen i appen.

På Instagram, som ägs av Facebook, lanserades nyligen Instagram-stories, som fungerar precis som Snapchats My Story-funktion. Messenger Day verkar vara ytterligare ett sätt för Facebook att försöka konkurrera ut Snapchat. Om den nya satsningen blir en hit återstår att se.

Kolla in Messenger Day/Min Dag-guiden här: