in

Exklusiv intervju

danesebbe2
Exklusiv intervju

VeckoRevyn har träffat Daniel Karlsson och Sebastian Karlsson. Läs allt om hur de har förändrats sedan de var 18 och ta del av deras grymma karriärtips!

Mer

danesebbe2

Daniel Karlsson och Sebastian Karlsson uppträdde på VeckoRevyns studentfirande i Kungsträdgården. På scenen gav de oss och alla glada tjejer i publiken en exklusiv intervju. Läs allt om hur de har förändrats sedan de var 18 och ta del av deras grymma karriärtips!

För det första, Daniel, du har ett nytt artistnamn – The Moniker. Varför kallar du dig det?

Daniel: Alldeles för bra artistnamn för att ligga orört. Moniker betyder artistnamn så jag tycker således att det är det ultimata artistnamnet. Känns bra som en slags nystart inför skivsläppet också.
 
Inför vårt studentfirande var ni noga med att inte kallas Karlsson och Karlsson, så att folk inte skulle tro att ni var en duo..

Sebastian: Jag tror att det är otroligt viktigt vilka signaler man sänder ut. Otydlighet är nästan aldrig bra. Sen tror jag att risken för att folk tror att vi är en duo är väldigt liten eftersom vi helt enkelt inte är det.

Är det viktigt vad folk tror och tycker om en?

Daniel: Viktigast är att man gör något man tror på och att man är tydlig med vad man vill förmedla. Sen finns det ju alltid folk som inte tycker om en. Det vet man ju. Kan inte vara omtyckt av alla. Jag gör låtar främst för mig själv som en slags terapi och sedan om någon gillar prylen är det ju ljuvligt!

dannesebbe

Hur har Idol hjälpt er med karriären?

Daniel: Möjlighet att leva på det jag älskar. Inget lyxliv direkt men att leva på något så roligt och stimulerande som att spela musik är få förunnat så jag är oerhört tacksam. Sen har ju medverkandet i idol både positiva o negativa sidor men det var i särklass den roligaste och samtidigt den mest surrealistiska tiden i mitt liv.

Sebastian: Idol var en språngbräda. Ett sätt att visa upp det jag är bra på. Och ett sätt att få skivkontrakt. Så självklart har tävlingen hjälpt mig på vägen, även om det känns väldigt inaktuellt att prata om den fyra år efter att jag var med.

Hur viktigt är det att följa sitt hjärta när det gäller val av yrke?

 
Sebastian: Otroligt viktigt! Att pina sig genom livet känns som ett vidrigt slöseri. Kompromissa inte! Gå mot det som gör dig lycklig.

Daniel: Viktigast av allt! Hjärnan kan man lura.

sebbe

Sebastian kramar om vännen Sarah Dawn Finer på Grammisgalan tidigare i år.

Hur har ni förändrats sedan ni var 18?

Daniel: Lugnare och mer trygg i mig själv nu vill jag tro. Har inte kvar mitt fina långa hår heller..
 
Sebastian: Jag hoppas verkligen att jag har förändrats mycket, annars blir jag deprimerad! Haha. Jag är ju självklart en annan människa idag än jag var som 18-åring. Erfarenheter, mot- och medgångar gör ju att man får ett annat perspektiv på saker. Skulle jag kunna träffa mig själv som 18-åring skulle vi säkert inte ha så mycket att prata om.

Har ni några tips på hur man gör för att tro så pass mycket på sig själv att man satsar hårt på det man vill göra, så som ni har gjort när det gäller musik?
 
Sebastian: Jag tror att man måste våga. Vad finns det för alternativ liksom? Att satsa på något man INTE vill göra? Hur kul låter det? Nej, har du en dröm och en passion så kör hårt! Vem vet, du kanske till och med lyckas.

Daniel: ”Tänka att absolut ingenting är omöjligt!” – Gunde Svan. Kan Kid Rock lyckas så stämmer ju det resonemanget..

Var kan vi se er spela i sommar?

Sebastian
: Lite här och lite där. Kolla myspace.com/sebastiankarlsson för info!

Daniel: All info om gigställen och andra nyheter hittar ni på myspace.com/themonikerswe