in

En dag med Foki i Norrland

bild 16

Hur ser den perfekta sommardagen ut för succébloggerskan Foki, när hon lämnar Umeå för Jokkmokk? Här visar Foki sina absoluta smultronställen.

Mer

foki

Temperaturen närmar sig 30-strecket. Hettan är närmast olidlig. För att svalka dig går du till… Storforsen som ligger ett par mil från Älvsbyn. Det är ett naturskönt område med klippor, badplatser och fina ställen där man kan grilla.

Klockan närmar sig tolv och det är dags för lunch. Du styr stegen mot… Min mammas restaurang i Vuollerim. Hon äger och driver en thailändsk restaurang med supergod mat! Jag har alltid gillat min mammas mat, hon är så himla duktig på matlagning!
 
En vän ringer och bjuder dig på fest. Men du har inget att ha på dig. Kvällens outfit inhandlas… Från någon av mina favoritsidor på Internet. Jag har tyvärr inget val. Här i närheten finns inga bra klädbutiker. Närmsta staden är Luleå, 18 mil söderut.

Foki

Festen blev inställd och nu är det upp till dig att avgöra vart ni ska gå. Ni går till… En grillplats nedanför min pojkväns föräldrars hus. Det ligger alldeles vid älven och det är jättevackert där på kvällarna.
 
I baren beställer du… En Piña Colada utan alkohol. Jag gillar inte och dricker inte alkohol.
 
Musiken är lite halvdålig, så du önskar… Någon skön trance- eller houselåt, eller någonting med Black Eyes Peas eller Lady Gaga.

 
Efter flera timmar av dansande och skrattande ramlar ni hem till någon av mina vänner klockan…
02:00 och käkar nattamat… Hemma.. Tragiskt nog så är allting stängt efter kl 12:00.