in

Så tjänar Isabella Löwengrip pengar idag

isabella
Bildkälla: Isabella Löwengrip på Instagram och genrebild från Unsplash.

När Isabella Löwengrip peakade hade hon 50 anställda, men sedan företagsimperiumet krashade ser det annorlunda ut. I en ny intervju berättar influencern och entreprenören om hur den ekonomiska situationen ser ut idag. Mer

När Isabella Löwengrip var tonåring startade hon en blogg och gick under namnet Blondinbella. Bloggen växte snabbt, och snart blev hon en av Sveriges första influencers som kunde tjäna pengar på sociala medier. Sedan dess har hon startat flera varumärken, till exempel en egen tidning, ett beautymärke och ett skoföretag. 2018 utsågs Isabella Löwengrip till Näringslivets mäktigaste kvinna och när hon nådde sin peak hade hon runt 50 anställda.

Men i slutet av 2019 vände det för entreprenören och på bloggen skrev hon om misslyckade affärer. Främst gällde det skönhetsföretaget Löwengrip Beauty, vars försäljning hade halverats på kort tid. I ett blogginlägg från oktober det året går att läsa: ”Förra året hade Löwengrip Beauty en omsättning på 84 miljoner och detta år kommer vi att backa till runt 40-50 miljoner.”

I samma veva avslöjades det att bloggerskan överdrivit sina besökssiffror rejält. Hon påstod länge att hon med sina 1,5 miljoner läsare drev Skandinaviens största blogg. Men enligt Expressen rörde det sig om betydligt mindre än så – mellan 400 000 och 500 000 unika besökare varje månad.

Kort därefter kraschade hennes företagsimperium och Löwengrip Beauty såldes till norska Dermanordic. I en ny intervju i Di berättar nu influencern om hur hon vill bygga upp sin portfölj igen.

Betydligt lägre omsättning på sociala medier

Det har gått fyra år sedan Isabella Löwengrip sålde skönhetsföretaget, och sedan dess har hon skrivit en bok, investerat i bolag och startat två poddar. Men hon vill mer.

– Jag jämför med när jag hade flera bolag och femtio anställda och vi nådde 100 miljoner i omsättning, den typen av stress. Såklart är allting relativt, men det kliar absolut i fingrarna att vara igång hela tiden, säger Isabella Löwengrip i en intervju med Di.

Influencern har skalat ner sitt team rejält och arbetar numera ensam. När Isabella Löwengrip var som störst kunde hon tjäna en halv miljon kronor i månaden – bara på Instagram. I dagsläget har hon en betydligt lägre omsättning på sociala medier, men enligt intervjun i Di kan detta räddas upp eftersom hon arbetar ensam.

Isabella Löwengrip vill bygga upp portföljen igen

Istället kommer de stora pengarna från Isabella Löwengrips investeringar. Hon har till exempel investerat i Natural Cycles, som är värderat till 2 miljarder. Dessutom äger hon fortfarande skobolaget Flattered och är investerare i safetech-bolaget Plegium.

– Jag letar efter möjligheter att bygga upp portföljen igen. I den här tiden är det dels lätt, för du ser vilka som har en kärnaffär som funkar oavsett ekonomi. Men det är också svårt för det finns inte lika många bolag som vill ta in kapital nu för att värderingarna blir så låga, säger hon till Di.