in

Så mycket tjänar de anställda på Caia Cosmetics

Caia Cosmetics
Bildkälla: Bianca Ingrossos instagram och Caia Cosmetics

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics är en riktig framgångssaga, men hur mycket tjänar de anställda på företaget egentligen? Vi har svaret. Mer

Dewy drops, BB-sticks och liquid bronzers – Bianca Ingrossos Caia Cosmetics har snabbt blivit ett av Sveriges mest populära smink-och skönhetsmärken. Förra året ökade företaget omsättningen från 320,3 miljoner kronor till hela 408,4 miljoner, enligt uppgifter i Breakit. Men avspeglas framgången i de anställdas lönekuvert? Ja, om vi ska tro en ny kartläggning gjord av nyhetssajten.

Här är genomsnittslönen på Caia Cosmetics

Breakit har gjort en stor kartläggning över lönerna i tech-Sverige, och fokuserat särskilt på just e-handlare. Caia Cosmetics placerar sig näst högst upp på listan med en snittlön på 59 000 kronor i månaden för de anställda. Bara hos ett företag, Fyndiq, har de anställda en högre snittlön.

Vem äger sminkmärket?

Även om Bianca Ingrosso är ansiktet utåt för företaget, grundade hon det tillsammans med Vanessa Lindblad, Jesper Matsch och Mikael Snabb. I juni 2020 sålde de 51 procent av företaget till riskkapitalbolaget Verdane.