in

Bekräftat: Swedish House Mafia gör comeback i maj 2019!

SHM

Efter mycket hemlighetsmakeri sedan Mer

Deras hits har dansats till världen över. Har du inte hört låtar som Save the world, Don’t you worry child och One (your name) så har du troligtvis legat under en sten det senaste årtioendet. Nu har det hunnit gå fem år sedan housestjärnorna i supergruppen Swedish House Mafia tog farväl till fansen på obestämd tid. Nu, hösten 2018 bekräftar Axel Hedfors, Sebastian Ingrosso och Steve Angello att de är tillbaka! Under en presskonferens på Berns hotell mitt i centrala Stockholm berättar de att det är dags att för en återförening och hur de känner inför den:

– Man har börjat bygga upp en förväntning och spänning i sig själv och börjar känna de här fjärilarna och känslorna igen, säger Steve Angello.

Sebastian Ingrosso fyller i:

– Vi har så mycket fans som har väntat i så många år, det är sjukt mäktigt att de fortfarande väntar.

Nu avslöjar Steve, Axel och Sebastian att de är tillbaka som band – och att de i maj kommer göra sin första spelning på svensk mark sedan 2012.

–  Vi kommer börja med en spelning på Tele2 Arena den 4:e maj 2019, säger Steve Angello under presskonferensen.

Swedish House Mafia gör comeback
VeckoRevyn.com fick även chansen att ställa en fråga under presskonferensen. Eftersom Swedish House Mafia från början mest var tänkt som ett sidoprojekt (men också blev större än någon av de tre hade kunnat ana) undrade vi såklart vad som händer med deras individuella karriärer framöver?

– Jag tror fokus kommer vara Swedish House Mafia för alla oss, jag tror det är viktigt. För mig är det här det nya balla att göra. Jag tycker det är skithäftigt så jag kommer satsa på det här till 100% säger Steve Angello varpå Axwell fyller i:

–  Det är ju det, det är kul att byta jobb så nu får de andra grejerna vila lite. Innan hade vi problem med balansen, vi lade inte riktigt de grejerna på is samtidigt som Swedish House Mafia. Så det blev kollisioner hela tiden. Så vi har lärt oss av det att vi lägger de åt sidan sådär skönt och så blir det här det nya balla.

I mars 2013 gjorde Swedish House Mafia sin då sagt, sista spelning på Ultrafestivalen i Miami. Gå nu framåt fem år i tiden, till mars i år – och trion dyker upp för en tillfällig spelning. Sedan dess har ryktena om en återförening haglat. I en intervju med DN bekräftade Steve Angello senare att jodå, det stämmer:

– Jomen absolut, Swedish House Mafia är tillbaka. Nu under sommaren är alla ute och reser mycket, men vi har satt oss i studion. Så mycket mer kan jag inte egentligen inte säga just nu, men vi har bestämt att: Nu kör vi.

I augusti i år berättade Sebastian Ingrosso för Metro att de saknade att jobba tillsammans och att de tyckte det var på tiden att återförenas.

– Jag och Axel gjorde vår grej och Steve gjorde sin grej, och Axel och jag kände att vi har gjort vår grej i fem år. Vi kände att det var dags, vi saknade det. Och framförallt, att vi hade fans som ville att vi skulle återförenas. Då kände vi att, fan, vi måste göra det, de står ju här och ber om att få se oss igen, det kanske de inte kommer att göra hela livet.

– Det som pirrar i vår mage vill vi göra, det vi tycker är kul. Och nu känns det som att det skulle vara kul att göra det.

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug