in

– Du är ju en riktig mello-nörd! (Se artisterna göra upp i vårt Eurovision-quiz)

mello

Det råder Eurovision-feber på redaktionen så vi ville bjuda in fem artister från årets Melodifestival och testa dem på deras musikkunskaper. Hur mycket kan de egentligen om ESC och vem får titeln mello-nörd av de andra? Spana in klippet nedan! Mer

Ingen har väl missat att det råder Eurovision-feber i Sverige just nu? I tisdags gick Semifinal 1 av stapeln, i torsdags valdes ytterligare tio finalister ut i Semifinal 2, och imorgon lördag ska vinnaren av Eurovision Song Contest äntligen koras! Frans vann hela Sveriges hjärta med ”If I were sorry” och är nu vår representant i ESC och nu kan vi bara hålla tummar och tår för att det ska gå riktigt bra för honom.

För att fira att det är ESC ville vi på VeckoRevyn bjuda in till mello-party! Vad händer när du för samman fem stjärnor från årets Melodifestival och testar deras Eurovision-kunskaper? Well, let us tell you; deras rätta sidor kommer fram!

Vem av Robin Bengtsson, Lisa Ajax, Isa, Wiktoria och Oscar Zia är största mello-nörden? Vem åker ur VeckoRevyns quiz snabbare än kvickt? Och vem ser ut att helst bara vilja sätta munkavle på resten när sjungandet drar igång? ? Svaret hittar du i filmen, här. (Psst, klarar du att svara på frågorna snabbare än våra artister gör?)

[adSpace]

Morgondagens final

Frans går ut som 9:e tävlande imorgon. Här är hela startordningen för finalen:
1. Belgien
2. Tjeckien
3. Nederländerna
4. Azerbajdzjan
5. Ungern
6. Italien
7. Israel
8. Bulgarien
9. Sverige
10. Tyskland
11. Frankrike
12. Polen
13. Australien
14. Cypern
15. Serbien
16. Litauen
17. Kroatien
18. Ryssland
19. Spanien
20. Lettland
21. Ukraina
22. Malta
23. Georgien
24. Österrike
25. Storbritannien
26. Armenien

Finalen, som givetvis leds av Petra Mede och Måns Zelmerlöw, sänds i SVT1 lördag 21.00. Som en liten tease – för er som av någon anledning inte tittar på programmet – vill vi bara säga detta: Ni kan missa detaljer som denna, som hände igår (se film nedan)… Och: om nu inte det skulle vara anledning nog att kolla så gästas ju även programmet av Justin Timberlake som uppträder. Sweet!