in

Det här är Spotifys mest spelade låtar i sommar

spotify topp tio dragare

Nu är det officiellt: Despacito (Remix) är den mest spelade låten sommaren 2017. Mer

Vid det här laget verkar halva jordklotet vara trötta på att höra Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber sjunga Decpacito (Remix), kanske för att den har hela 786 miljoner (!!!) spelningar världen över. Så många streams och ändå är det knappt en enda som faktiskt kan sjunga med, inte ens Bieber själv.

Låten har legat 16 veckor i rad på toppen av Billboard Hot 100-listan och har den mest tittade YouTube-videon någonsin med över 3,5 miljarder visningar i skrivande stund. Och nu toppar den alltså, såklart, listan över mest spelade låtar på Spotify i sommar, som företaget räknar mellan 21 juni och 27 augusti, skriver Hellogiggles.

På andra plats kvalar DJ Khaled in med låten Wild Thoughts som han gör tillsammans med Rihanna och Bryson Tiller, och på tredje plats landade låten Unforgettable med French Montana och Swae Lee.

Så här ser hela topp tio-listan ut:

  1. Luis Fonsi och Daddy Yankee feat. Justin Bieber – Despacito (Remix)
  2. DJ Khaled feat. Rihanna och Bryson Tiller – Wild Thoughts
  3. French Montana feat. Swae Lee – Unforgettable
  4. DJ Khaled – I’m the one
  5. J Balvin feat. Willy William – Mi gente
  6. Ed Sheeran – Shape of you
  7. Calvin Harris – Feels
  8. Charlie Puth – Attention
  9. Liam Payne – Strip that down
  10. Imagine Dragon’s – Thunder

– 2017 gav oss sommaren av latinsk musik, säger Rocio Guerrero, Spotifys chef för latinkultur, i ett uttalande. Det beror på att spansktalande låtar som Mi Gente, Felices los 4 och Me Rehusó också poppar upp högt på listan över mest spelade låtar i sommar. På den globala listan finns det sju latinska sånger med, vilket inte hänt innan.

Ett annat slutsats är att det är männen dominerat i sommar. Den enda låten från en kvinnlig artist som kvalar in, och är nummer 25 på listan, är Your Song med Rita Ora. Rihanna, Katy Perry och Nicki Minaj dyker upp i några av låtarna, men bara som featured artister.

Så, vad tror ni – kan vi lägga Despacito bakom oss nu?

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.