in

”Mamma och syrrorna är största stödet”

mollyklar
Imorgon äntrar Molly Sandén scenen i Leksand och framför sitt bidrag "Why Am I Crying?", som kommer direkt från hjärtat.

I morgon är det dags för den tredje delfinalen i årets Melodifestival och VeckoRevyns bloggare Molly Sandén är en av deltagarna. Vi ringde upp och tog pulsen på Molly som redan är på plats i Leksand…

Mer

Fakta Molly Sandén

Namn: Molly My Marianne Sandén

Ålder: 19 år

Bor: Stockholm

Familj: Mamma, pappa och två systrar.

Aktuell: I morgondagens delfinal i Melodifestivalen med bidraget ”Why Am I Crying?”.

Molly, hur nervös är du på en skala från 1-10?

– Sju och en halv. Jag är jättenervös, men superladdad! Man känner sig lite halvt Schizofren, ena sekunden är jag lugn och andra sekunden är jag nästan panikslagen.

Hur skulle du beskriva din låt?

Det är en väldigt känslosam pop-ballad låt. Den är trovärdig och kommer direkt från hjärtat. Och jag har själv varit med och skrivit den. Jag skulle vilja säga att det är en nystart i mitt liv, både musikmässigt och privat. Även om texten är sorglig, är den ändå positivt undertonad. Man kan vara hur stark som helst, men man får inte glömma bort att man inte ska behöva skämmas över att ha känslor.

Vad kommer du att ha på dig på scen?

– Det kommer att bli motsatsen till vad jag hade för tre år sedan. Den här gången har jag tillåtit mig att vara privat. Scenen kommer att vara avskalad och allt kommer att symbolisera låten. Jag kommer inte bära något glitter, utan stilen kommer att vara cool och nedtonad.

Har du själv fått styra över ditt klädval och ditt scenframträdande?

– Ja, helt och hållet. Jag tycker det har varit jättekul och jag har själv fått komma med ideér. Inget ska kunna få ta fokus ifrån låten, så det blir väldigt avskalat och intimt. Jag kommer dessutom att bjuda på en fantastisk ljusshow.

Vad skiljer sig den här gången jämfört med förra gången du tävlade?

– Det är tre år sedan jag var med sist. Och på de åren har det hänt mycket i mitt liv. Jag har utvecklats, blivit tryggare i mig själv och även i mitt artisteri.

Vilken anser du vara den största konkurrenten i årets tävling?

– Jag försöker att undvika tänka på konkurrensen. Men om jag skulle säga några så skulle det vara Loreen för hon kommer bli livsfarlig. Sedan skulle jag nog säga Danny Saucedo, för han är väldigt laddad.

Hur bor ni artister inför tävlingen och hur är stämningen?

– Vi bor jättemysigt! Hotellet vi bor på ligger uppe på ett berg, och utsikten är helt fantastisk. Vi ser varandra hela tiden på hotellet och alla hänger tillsammans.

När Eric Saade vann förra året, stod du i publiken och hejade. Vem har du som största support i publiken?

– Syrrorna och familjen. Sedan är mina tre närmsta vänner också på plats, så det känns skönt.

Kommer du att backstageblogga på lördag?

– Ja! Jag kommer att bjuda på massa smaskigheter i bloggen, och på Facebook.

Nu håller vi tummarna för Molly och missa inte att spana in hennes blogg här!