in

Den här morgonvanan kan hjälpa när du har svårt att sova

sova bättre tips knep
Gregory Pappas / Unsplash

Att ha svårt att sova är riktigt jobbigt, och det resulterar ofta i att man går runt och är megatrött dagen efter också. Men om du lider av insomnia så finns det ett knep att ta till som kan hjälpa sig att somna lättare. Mer

Att dricka lugnande te, skriva dagbok och lämna mobilen borta från sängen har nog de flesta som lider av insomna fått råd om att testa. Det finns dock ett knep som inte är lika vanligt, och som kanske hjälper bättre. Nämligen att exponera sig själv för solljus under morgonen.

Det kanske låter märkligt, men David K. Randall som skrivit boken Dreamland: Adventures in the strange science of sleep lovar att det funkar, skriver Hellogiggles.

– Att exponera sig mer för sol under morgonen kan hjälpa till att ställa om hjärnans klocka och göra att det blir enklare att somna på kvällen.

I Randalls bok visar han att solljus kan hjälpa till att förhindra jetlag och som sagt, få dig att sova bättre på kvällen. Om du lider av insomnia föreslår Randall att du går ut under morgonen och får allt solljus du kan, då kroppen kommer reagera positivt på det sedan på kvällen när du lägger dig för att sova.

Så ta för vana att gå en sväng runt kvarteret på morgonen, eller i alla fall öppna upp gardiner och fönster, så kanske det blir lättare att få din skönhetssömn.