in

”De vet du” om kärlekslivet: ”Vi gillar inte när man spelar spel”

de vet du dragare

Musik- och humorgruppen De vet du medverkar för första gången i Melodifestivalen med låten Road trip. VeckoRevyn tog pulsen på killarna, och passade såklart på att fråga om de är singlar eller om de har flickvänner. Mer

De vet du bildades 2010 och består av Johan Gunterberg, 28, Christopher Martland, 27, Tor Wallin, 26, och den väldigt anonyme DJ-Hunk. De har nästan 130 000 prenumeranter på Youtube och är kända för bland annat låtarna Fucka ur och Swag i skogen. De har ocksåå haft en alldeles egen serie på tv4, De vet du Livet. På lördag gör de sin debut i Melodifestivalen med låten Road Trip.

Vad handlar låten om?

Johan: Den handlar om att åka på road trip. Vi har har fem år med gig och tyckte det var roligt att summera det i en låt till Melodifestivalen.

Hur känns det inför Mello?

Tor: Det känns suveränt!

Christopher: Det är kul att testa på detta, man har ju bara sett Melodifestivalen på tv innan.

Johan: Vi är taggade!

Är ni oroliga för något?

Johan: Nej, inte just nu.

Christopher: Det känns inte som att det är något som kan gå fel från vår sida direkt. Vi skojar och har roligt på scenen. Om man drar en vurpa på scenen gör det inget, då skrattar vi åt det. Det hade varit värre om man skulle sjunga en ballad om ett krossat hjärta och ramlat.

Vi har hört att ni har ett avancerat nummer, berätta!

Christopher: Det är väldigt tekniskt avancerat, så det är mycket som ska stämma på den biten. Teamet med kameror och så har det svårt. Men vi litar på att det kommer sitta, det tvivlar vi inte på att de kommer fixa.

Tor: Precis, jag vet vad jag ska göra, resten fattar jag inte.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Johan: Det tänker vi inte på. Vi vill bara ha kul, och ska göra så gott vi kan.

Christopher: Det hade varit roligt att vinna. Men man tar ett steg i taget, det hade varit roligt att gå vidare från deltävlingen.

Okej killar, hur är kärlekslivet då? Är ni singlar?

Johan: Jag träffar en härlig donna.

Christopher: Jag är singel, ready to mingle, haha. Jag hade tjej senast i gymnasiet, men kom väl fram till att det inte är något för mig.

Tor: Jag är singel, och har väl alltid varit. Jag har inte haft någon seriös flickvän. Så jag är verkligen stensingel, det händer inget.

Hur får man er på fall?

Christopher: Jag gillar folk som är sig själva, och inte kör något spel. Man ska vara ärlig och äkta som människa.

Johan: Jag faller om man visar intresse. Alltså om man visar att man gillar mig istället för att spela, så lite det som Christopher sa. Man ska vara tydlig och vara sig själv.

Tor: Eftersom vi umgås så mycket så tycker vi mycket samma, jag tycker killarna har sagt bra grejer. Jag tycker om när en tjej är rak, glad, rolig och inte rädd för att vara sig själv. De ska ha bra självförtroende och självkänsla.

[adSpace placement=”auto”]

Christopher: Tor är svag för matlagning också.

Tor: Haha, ja. Jag tycker om när man kan ses hemma och laga mat tillsammans och ha det härligt.

Vad händer om tjejen är roligare än vad ni är?

Johan: Det är svårt att vara, haha. Nej, jag skojar bara. Det borde jag förstås också sagt om vad som får mig på fall, humor. Det är en viktig del, det är charmigt. Det är ett plus om hon är roligare skulle jag säga. Då kan man få roliga barn. Som Petra Mede, hon är rolig!

Christopher: Absolut, jag känner det samma. Det är bara ett plus om hon är roligare. Humor är attraktivt.

Är ni helst i ett förhållande eller helst singlar?

Johan: Vi har en gammal klassiker på Youtube när vi pratar om förhållanden, om hur man borde tänka i ett förhållande. Att man ska vara tillsammans med varandra för att man vill, och inte på grund av några regler eller att man tycker att man borde vara tillsammans, så tycker vi.

Vad gör er till en bra partner?

Tor: Jag skulle säga att jag är en bra partner eftersom att jag är en bra vän. Jag tror att om man behandlar sin partner som sin vän så är man en bra vän, för man är ju snäll mot sina vänner.

Christopher: Jag känner lite samma grej. Man hade varit på samma sätt som mot sina vänner om man träffade någon man gillade. Jag är också lojal och ärlig.

Johan: Jag återkommer lite till det jag sa förut, att om man är med varandra för att man tycker om varandra och inte för att man känner sig låst så kommer man vara en bra partner, för man kommer ju aldrig svika någon man tycker om.

För ett par år sedan intervjuades De vet du av artisten Linnea Henriksson i programmet Hallå P3 där lyssnare får ställa frågor till programmets gäster. De vet du fick då frågan hur de såg på feminism, och svarade såhär.

”Asså grejen är att vi skulle nog själva säga att vi är feminister om det va, asså liksom det som det står för är vi absolut, men det som så här många som är liksom, de som hörs och syns håller inte vi med, ganska mycket. Det är ungefär som att heja på ett fotbollslag, men vi är inte fotbollshuliganer, ungefär så.”

De vet du fick då kritik efteråt för att ha jämfört feminister med fotbollshuliganer.

Johan: Vi menade och sa att som med alla politiska frågor går vissa saker för långt. Vi sa att det kanske finns bättre metoder för att nå dit man vill än vad som görs, för det kan man ju tycka olika om. Vi tycker feminism är jätteviktigt.

Tor: Vi är absolut feminister, utan tvekan. Om man inte är feminist är man ju dum i huvudet.