in ,

Därför visar alltid iPhone tiden 9:41 på sina produktbilder

iphone dragare

Har du någonsin lagt märke till att iPhones klocka alltid står på tiden 9:41 på produktbilder? Vi vet varför! Mer

På Apples hemsida står alla telefoner inställda på samma tid – 9:41 – och självklart finns det en bakomliggande orsak. Den är precis så Apple-aktigt som man kan tänka sig!

I januari 2007 tillkännagav Steve Jobs Apples första iPhone-modell klockan 9:42 på förmiddagen, skriver The Atlantic som har kollat närmare på mysteriet kring tiden.

För att ära Jobs tal, som ändrat hela vår mobilvärld, så har företaget gjort så att alla deras produktbilder av iPhones visar tiden 9:41 på deras hemsida. Men varför inte 9:42 då?

Applechefen Scott Forestall förklarade att det har med tajmingen för stora nyheter vid presentationer att göra.

– Vi designar presentationerna för produktsläppen så att det stora avslöjandet av produkten sker runt 40 minuter in i presentationen. När den stora bilden av produkten visas på skärmen, vill vi att tiden som visar ska vara nära den faktiska tiden som är på publikens klockor. Men vi vet att vi inte hamnar på 40 minuter exakt, berättar han.

Håll utkik efter 9:41 nästa gång du kikar på en ny telefon på Apples hemsida!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss