in

Coola rallytjejen Ramona gästbloggar på Veckorevyn.com

I samband med Blog Awards 2011 kan du nu läsa framgångsrika rallyföraren Ramona Karlssons blogg på Veckorevyn.com!     

Mer

ramonadragare

VeckoRevyns senaste bloggtillskott är ingen mindre än sköna rallytjejen Ramona Karlsson. I samarbete med HP & Intel kan du från och med nu följa hennes hektiska vardag och från första parkett se hur man som tjej lyckas ta sig fram i en mansdominerad bransch.
– Jag har nog upplevt varenda fördom man kan tänka sig. Man måste bevisa extra mycket när man är tjej i en grabbig branch. Men jag har verkligen ett drömjobb eftersom jag får arbeta med mitt största intresse.

Att vara rallyförare känns ju inte direkt riskfritt, är du aldrig rädd  för att du ska skada dig?
– Man får aldrig vara rädd när man sitter i rallybilen, då tappar man fokus och kan orsaka olyckor av den anledningen. Visst innebär min sport en stor risk, men det är ändå en medveten risk jag tar. Det är sällan det händer allvarliga olyckor, tack vare att man sitter såpass skyddad, men visst händer det allvarliga krascher ibland och då kan jag få mig tankeställare.

Kör du fort annars också?
– Nej, jag försöker hålla mig i skinnet och jag tror att jag får utlopp för mitt fart- och adrenalinberoende under rallytävlingarna. Dessutom har jag varit med om avåkningar och smällar som fått mig att inse fartens betydelse

Vad kommer vi att kunna läsa om i bloggen?
– Ni kommer inte att få se någon ”dagens outfit” om man säger så – däremot vill jag bjuda på inpirerande och kul inlägg  med målsättning att motivera mina läsare till att tro på sig själva, och att visa att allt går bara man vill. Blandat med en massa humor också – minst ett garv om dagen är mitt motto.

Snabba frågor

Bästa promenad: I skogen strax intill mitt hus.
Favoritlyxartikel: Rosenseriens lermask!
Godaste godiset: Mörk choklad och skumgodis!
Lyssnar på: En ganska salig blandning, Robyn och In Flames är några av mina favoriter.
Gillar på webbenhttp://wulffmorgenthaler.com , ger mig dagens asgarv.
Mest användabara pryl: Min Windows-phone.
Senast sedda film: How do you know (jätteseg, se inte den!)
Bästa transportmedel: Rallybil.
Senaste impulsköp: Köpte ett par högklackade skor, och en ny krängningshämmare (till rallybilen) på samma dag. Visade sig att skorna gjorde svinont att gå i och att krängningshämmaren jag redan hade duger alldeles utmärkt. 
Längtar efter ofta: Rabarberpaj med glass, kramar, och att få köra rallybil.

Mer nyfiken på Ramona? Gå direkt till bloggen!