in

Chris Brown gripen – ska ha hotat kvinna med vapen

chris brown gripen för vapenhot

Natten till tisdag, lokal tid, fick polisen i Los Angeles larm om att Chris Brown ska ha riktat ett vapen mot en kvinna. Han är nu gripen misstänkt för vapenhot. Mer

En kvinna larmade tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid polisen i Los Angeles och berättade att Chris Brown ska ha riktat ett vapen mot hennes huvud.

Kvinnan ska ha varit hemma i Browns villa för en audition för en video när händelsen inträffade. Hon hade precis klivit ur bubbelpoolen när hon såg att en av Browns vänner höll upp ett diamanthalsband. Hon ska då ha gått fram och beundrat det, varpå hon blev tillsagd av en annan man att backa.

I samma stund ska då Brown ha kommit in i rummet med ett vapen i handen, riktat det mot kvinnans huvud och sagt ”Get the fuck out of here”.

Kvinnan ringde då polisen som snabbt kom till platsen. Enligt flera amerikanska medier ska Chris Brown ha vägrat släppa in polisen och krävt att de skulle ordna husrannsakningsorder. Det finns även rapporter som säger att Brown ska ha kastat ut en väska med två vapen och droger genom fönstret och skrikit ”kom och ta mig”, men det är inget som har bekräftats av polisen.

Chris Brown greps senare på dagen

Cirka 12 timmar efter larmsamtalet kunde Chris Brown gripas, misstänkt för att ha hotat en kvinna med ett dödligt vapen. Gripandet ska ha gått lugnt till.

Under tiden Chris Brown barrikaderade sig i sitt hem la han upp flera filmer på Instagram. Han sa bland annat att han var oskyldig och pratade om Black lives matter-rörelsen och polisbrutalitet.

2009 dömdes Chris Brown för att ha misshandlat och hotat sin dåvarande flickvän Rihanna. Han dömdes då till fem års skyddstillsyn och samhällstjänst.

Brott som kan ge fyra års fängelse

I USA kan brottet att hota någon med ett dödligt vapen ge upp till fyra års fängelse.

Under dagen har alla som var i huset vid tillfället för det påstådda hotet förhöras.