in

Cate Blanchett hyllas för sitt KLOCKRENA citat om kvinnors klädsel

cate blanchett 1

Skådespelerskan Cate Blanchett sätter alla män på plats som tror att kvinnor klär sig sexigt för deras skull. Mer

Förra helgen gick InStyle Awards av stapeln och skådespelerskan Cate Blanchett kammade hem priset för Style Icon 2017. Och även om hennes tacktal såklart handlade om stil, så pratade stjärnan också om kvinnor och hur våra klädval inte ska beröra någon annan än oss själva.

– För mig är de sanna stilikonerna de kvinnor som alltid är fullkomligt är sig själva utan pardon. De vars fysiska närvaro och estetik är väldigt integrerad på ett omedvetet sätt. Kvinnor som vet hur de ser ut, och det är kvinnor som känner sig fria att ha på sig vad de vill, när de vill och hur de vill.

Blanchett fortsatte sedan sitt tal med att kommentera den ständiga missuppfattningen som finns kring kvinnor som gillar att klä sig sexigt.

– Kvinnor gillar att se sexiga ut, men det betyder inte att vi vill ligga med er. Ingen säger till Steve Bannon (en av grundarna till högerextrema sajten Breitbart News red. anm.) ’du ser ut som en påse skräp, vill du att jag ska kasta ut dig?’.

Och vi kan inget annat än att hålla med. Alla ska få klä sig precis hur de vill. Kläder är absolut inte en invit för trakasserier eller sexuella övergrepp. Det är inte heller, som Cate säger, en indikation på att man vill ha sex. Det är plagg som man gillar att ha på sig, oftast bara för att man själv känner sig snygg och bomb AF i det. Capish?

cate

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss