in

Britney förför präst

britney liten
Britney förför präst

Britney Spears gör ”en Madonna” och får den katolska kyrkan att rasa. Bilder på popsångerskan, lättklädd och förförisk, i knät på en katolsk präst ska få fart på försäljningen av hennes nya skiva. Mer

Britney Spears och hennes skivbolag Jive Records jobbar nu stenhårt med att lansera sångerskans nya album, ”Blackout”, som släpps i veckan. På nytagna promotionbilder syns en lättklädd Britney förföra en katolsk präst. Steget är ganska långt ifrån den ”inget sex före äktenskapet”-predikande katolska skolflickan som sångerskan visade upp i sin debutvideo ”Baby one more time” 1999.

alg britneyspears

Britneys nya poromo-bilder.

Att skapa rubriker – och skivförsäljning – genom att bråka med kyrkan och dess värderingar är en gammal beprövad teknik som Madonna använde sig av redan på 80-talet med ”Like a Prayer”-videon där hon bränner kors, kysser en afroamerikansk präst och utmålar sig själv som jesus.

Men visst fugerar det fortfarande. Flera katolska präster och talesmän har redan uttalat sig och rasat i den amerikanska pressen.
    – Flickan håller på att falla samman, säger Bill Donohue, ordförande för katolska samfundet i New York till NY Daily News.