in

Bråket mellan Telia och Viaplay – det här har hänt

viaplay
Bildkälla: Unsplash

Viaplays utbud har försvunnit för Telias kunder och anledningen verkar vara en konflikt mellan bolagen. Här är allt vi vet om bråket – och vad det innebär för dig. Mer

Varför funkar inte Viaplay om jag har Telia?

I helgen togs Viaplays utbud bort för en miljon svenska hushåll som får sin tv via Telia, skriver Aftonbladet. Detta eftersom ett avtal mellan programbolaget Viaplay och tv-distributören Telia gick ut vid månadsskiftet utan att bolagen lyckats komma överens om något nytt.

Bolagen i förhandling: Viaplay tycker att Telia betalar för lite i ersättning

I korta drag verkar det handla om att Viaplay tycker att Telia betalar för lite för deras innehåll, i alla fall om man ska tro Telia. I början av oktober ska de ha erbjudit sig att betala mer för Viaplays utbud, något som programbolaget ska ha tackat nej till.

– Viaplay hade kunnat anta vårt erbjudande om att hålla kanalerna igång under oktober till en högre kostnad för att undvika att våra kunder hamnar i kläm, men de tackade nej. Men vår dörr står självklart öppen för vidare diskussion, säger Roija Rafii, pressansvarig på Telia, till TT.

Vilka kanaler är borta?

Viaplays kanaler och tjänster är alltså borta från Telias utbud. Förutom Viaplays streamingtjänst och egna kanaler rör det sig om:

  • TV3
  • TV6
  • TV8
  • TV10

Telia ger kunder C More istället för Viaplay

Så hur kommer Telias kunder ersättas när det nu blir av med Viaplay? Det beror såklart lite på vilket programpaket du som kund har. Vissa kunder får nu tillgång till material från C More, SF-kanalen, Eurosport och BBC, skriver Feber. Telias paket V Sport/V Premium kommer även bli billigare, eftersom Viaplays utbud försvinner.